BÖG: AKP-MHP faşizmi hedefimizde

BÖG, "AKP-MHP faşizminin saldırılarına karşı metropollerde, varoşlarda, kırlarda birleşik devrimci savaşımızı ideolojik, siyasal ve askeri olarak hazırlıyoruz" dedi.

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Umut Bayraktaroğlu tarafından yapılan açıklamada, "Birleşik Özgürlük Güçlerinin ve Kasım Atılımımızın 5. yılında Türkiye’nin şehirlerinde, kırlarında mücadele yürüten tüm yoldaşlarımıza, zindanlarda umut ışığı olan yoldaşlarımıza, çok değerli şehit ailelerimize, Türkiye işçi sınıfına, emekçi ve ezilen halklarımıza sevgimizi, saygımızı ve selamlarımızı iletiyoruz" denildi.

"Gezi'nin barikatlarından Kobanê siperlerine, Efrîn'de işgalci faşist T.C.’nin tanklarına, toplarına, uçaklarına karşı yürüttüğümüz mücadelemiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, Ulaş Bayraktaroğlu da anıldı.

'ZAFER İÇİN HAZIRLANIYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bu mücadele pratiğimiz içerisinde daha yolun başındayken küçük burjuva solculuklarla, yılgınlıklarla karşılaşmış olduk. Devrimci mücadeleyi ileriye taşıma hamlemiz, faşizm karşısındaki konumlanmamız kesintisiz devrimci taaruz ilkemiz doğrultusunda devam etmektedir. Zorlu ve çetin sıcak savaş dönemlerinden geçen örgütümüz devrimci mücadelenin en ileri aşamalarında sınanmış yeni savaşlara, zaferlere yelken açmak için hazırlanmaktadır. Örgütümüz bu hazırlık sürecinde devrim ve sosyalizm mücadelesini geriye çekmeye çalışan her türden tasfiyeci, liberal eğilimlere karşı da bir savaş yürütmüş ve buralardan da arınarak çıkmıştır.

BÖG’ün hedefi Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarını kuşatan, yaşayamaz hale getiren AKP-MHP faşizmidir. AKP-MHP faşizminin saldırılarına karşı Türkiye metropollerinde, varoşlarında, kırlarında birleşik devrimci savaşımızı ideolojik, siyasal ve askeri olarak örgütlüyor ve hazırlıyoruz."