Belgeselci Miranda’dan Strasbourg’daki açlık grevine destek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecridi kırmak amacıyla bedenlerini açlık grevine yatıran eylemcileri destekleyenler arasında Fransa’da tanınmış belgesel yapımcılarından Luis Miranda da yerini aldı.

17 Aralık’ta Kürt Demokratik Toplum Merkezi lokalinde başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevini her gün aralarında kurum temsilcilerinin de olduğu yüzlerce kişi ziyaret ederek, destek sunuyor. Eylemcileri dün ziyaret edenler arasında çok sayıda belgesele imza atan Brezilyalı yapımcı Luis Miranda da bulunuyordu.

Ailesi ve Brezilya’dan meslektaşlarıyla birlikte açlık grevi eylemcilerini ziyaret eden Luis Miranda, bir süre açlık grevi eylemcileriyle sohbet ederek, amaçlarını dinledi.

‘DÜNYA ÖCALAN’IN MESAJINI ANLAMIŞ DEĞİL’

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Luis Miranda, Öcalan’ın halkların barışı için önemli olduğunu vurguladı. “Dünyanın halen Öcalan’ın gerçek manada verdiği mesajı anlamadığını düşünüyorum” diye konuşan Miranda, gelecekte Öcalan’ın daha iyi anlaşılacağının altını çizdi.

Miranda, böylesi bir eylemde yerlerini aldıkları için eylemcilere teşekkür etti.

Açlık grevi eylemcileri adına yapılan konuşmada ise, yürütülen mücadelenin sadece Kürtler için olmadığının altı çizildi. Ezilen bir halk olarak Kürtlerin özgürlüğünün başka halkların da özgürlüğünü getireceğine inanıldığı dile getirilen konuşmada, Öcalan’ın komünal demokrasi hedefine dikkat çekildi.

Açlık grevinin kendilerinin çok da tercih ettikleri bir eylem türü olmadığı kaydedilen konuşmada, “Bizler yaşamı çok seviyoruz. Ama biliyoruz ki, nasılki 20’inci yüzyılda sessiz kaldığımız için bizleri ezme imkanı buldularsa, sessiz kalırsak 21’inici yüzyılda da aynı sonu yaşarız” denildi.

Luis Miranda kimdir?

1992 yılından bu yana çok sayıda belgesel film çeken yapımcı ve prodüktör Miranda, Kürtlerle ilgili ‘Mon voisin le Kurde (Kürt Komşum) ve Öcalan ve Kürt Sorunu gibi Fransız televizyonlarında yayınlanan belgesellere de imza atmıştı. İlk belgeseleni Saraybosna üzerine yapan Miranda, dünyanın farklı ülkelerindeki sosyal ve siyasal sorunları ele alıyor. Miranda son olarak Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100’üncü yılı vesilesiyle ‘Vous n’aurez pas l’Alsace et la Lorraine (Alsas ve Loren’i alamayacaksınız) adlı bir belgesele imza atmış ve bu belgesel 3 gün boyunca France 3 kanalında yayınlanmıştı.