Berlin’de belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi

Amed, Van ve Mardin belediyelerinin AKP/MHP tarafından gasp edilmesi Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen bir miting ile protesto edildi.

DEST-DAN Kadın Meclisi ve Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu’nun organize ettiği eylem Berlin’deki Brandebourg-Tor Meydanı’nda yapıldı.

Mitingde kısa bir konuşma yapan Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu Eşbaşkanı “Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu siyasi bir darbedir ve böyle giderse yarın, ertesi gün bütün siyasi partiler de kapatılır” dedi.

Die Linke Milletvekili Hakan Taş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hiçbir kanıt olmadan, hiçbir delil olmadan, seçimle gelen belediye başkanlarına böyle davranılması, halkın iradesine saygısızlıktır. Orada direnen herkesi selamlıyoruz, herkesin bu gaspa karşı olması gerekiyor.”

AGIF adına konuşan Baki Selçuk ise, bu sonucu kabul etmediklerini belirtti.

“Faşist bir diktatörlük, Rojava’ya saldırı planlarını sokamayınca, belediye başkanlarını görevden alarak kitlesel tutuklamalara giderek, kendi iktidarını sürdürmek istiyor” diyen Selçuk, bütün saldırılara rağmen, Amed, Van ve Mardin’de halkın direnmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Amed’e, Van’a, Mardin’e Londra, Paris, Berlin ve İstanbul gibi kentlerden sez verilirse faşizmin bu saldırısında tutunamayacağını da Selçuk sözlerine ekledi.

Miting sloganlarla sona erdi.