Bern’de komploya karşı meşaleli yürüyüş

Bern’in Biel bölgesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'nun 23. yıl dönümünü kapsamında meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

İsviçre’nin Bern Kantonuna bağlı Biel’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen 15 Şubat Uluslararası komplosunu kınamak için yürüyüş düzenledi.

Biel Banhof önünde bir araya gelen yüzlerce kişi komployu kınayan pankartlar ve Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyarak Central Platz meydanı önüne kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Kitle yürüyüş boyunca komplocu güçleri protesto etmek için Kürtçe, Türkçe, Almanca ve Fransızca sloganlar attı. Central Platz meydana ulaşan kitle, burada özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşu yaptı. 

Kitle adına konuşan Bern Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı  Burhan Karakoç, komplocu güçleri kınadıklarını belirtti. Öcalan’ın Kürdistan mücadelesi için büyük emekler sarf ettiğini dile getiren Karakoç, Öcalan’ın İmralı’daki direnişiyle komployu boşa çıkardığını ifade etti. Öcalan’ın tüm ezilen halklara umut olduğuna dikkat çeken Karakoç, Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulundu. 

Karakoç’un konuşmasından sonra Almanca ve Fransızca  olarak hazırlanan basın metinleri okudu.

Enternasyonalist kurumların da destek verdiği eylem, atılan sloganlarla sona erdi.