Beytüşşebap’ta şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

HPG, Beytüşşebap’ta şehit düşen 2 kadın gerillanın kimliğini açıkladı. HPG, "işgalcilere karşı hesap sorma mücadelesi içerisine giren Mizgin ve Xemlin yoldaşlarımızın büyük fedakarlıkları asla unutulmayacak” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Beytüşşebap’ta şehit düşen 2 kadın gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG, “12 Haziran günü Beytüşşebap ilçesine bağlı Şêxler alanında gerilla güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında bir çatışma yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmada Mizgin Avesta ve Xemlin Colemerg arkadaşlarımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır” dedi.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

FEDAİLİN VE ADANMIŞLIĞIN İSMİ MİZGİN

Mizgin Avesta yoldaşımız 1986 yılında Adıyaman’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Gençlik yıllarında PKK hareketini ve Önderlik felsefesini yakından tanıyan Mizgin arkadaş, düşmanın Kürt halkına yönelik olan baskı, inkâr ve imha politikalarını yakından yaşamıştır. Efsane komutanlarımızdan değerli Şehit Sabri (Haci) Gözübüyük yoldaşımızın yeğeni olan Mizgin yoldaş, Sabri yoldaşın izinden giderek 2006 yılında Adıyaman’dan Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren tüm ruhuyla kendisini halkının özgürlüğüne adayan Mizgin arkadaş, devrimcilik hayatı boyunca bulunduğu tüm alanlarda üstüne düşen tüm görevleri üstün bir başları ve performans ile yerine getirmiştir. Mizgin yoldaşın Parti’ye ve şehitlere olan bağlılığı, halka ve yoldaşlarına karşı büyük sevgi ve saygıyla yaklaşması biz yoldaşlarına örnek olmuştur. Mizgin yoldaş gerilla saflarına katıldığı günden şehadete ulaştığı güne kadar dur durak bilmeyen coşkulu, kararlı ve azimli bir gerilla komutanı olmuştur. Fedailiğin ve adanmışlığın ismi olan Mizgin arkadaş, Kuzey Kürdistan’da başlatılan işgal operasyonlarına karşı üstün bir performans ile yeni dönemin gerilla çizgisinde düşmana ağır darbeler vurmuş ve hangi şartlar altında olursa olsun düşmana karşı asla taviz vermemiştir. Mizgin yoldaşımız, Beytüşşebap’ta bulundukları bir görev esnasında işgalcilerle karşılaşmış ve kanının son damlasına kadar çatışarak ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

KAHRAMANCA SAVAŞARAK ŞEHİT DÜŞTÜ

Xemlin Colemerg arkadaş, Hakkari’de yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Düşman gerçekliğini daha genç yaşlarda yakından tanıyan Xemlin yoldaşımız, 2014 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılır. Zagroslar’dan Botan’a kadar birçok alanda mücadele yürüten Xemlin yoldaş, mücadelenin ortaya çıkardığı zorlukları devrimci iradesi ile aşmaya çalışmış ve üstüne düşen görevleri en iyi bir şekilde tamamlamaya çalışmıştır. Fedakar, emekçi ve temiz kişiliği ile tanınan Xemlin arkadaş, halkımızı katliamdan geçirmek isteyen düşmana karşı aktif mücadele içerisinde olmuştur. En son mücadele yürüttüğü Beytüşşebap’ta düşman güçlerine karşı kahramanca savaşmış ve şehitler kervanına katılmıştır.

İşgalcilere karşı hesap sorma mücadelesi içerisine giren Mizgin ve Xemlin yoldaşlarımızın büyük fedakarlıkları asla unutulmayacak; bu değerli yoldaşlarımızın anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır. Başta değerli Çelik ve İncin aileleri olmak üzere bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize bıraktıkları mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

2 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Mizgin Avesta
Adı Soyadı: Fatma Çelik
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Rabia - Abuzer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Beytüşşebap

***

Kod Adı: Xemlin Colemerg
Adı Soyadı: Bilge İncin
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nihal - Fevzi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Beytüşşebap