Birçok merkezde şehitler anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması amacıyla zindanlarda fedai eylem yaparak şehit düşen Ayten Beçet, Zülküf Gezen, Zehra Sağlam, Medya Çınar ile Almanya’da şehit düşen Uğur Şakar, birçok kentte anıldı.

İsviçre’nin Basel, Zürih, Luzern, Bern ile Fransa’nın Marsilya ve Almanya’nın Hannover kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride karşı Türkiye zindanlarında gerçekleştirdikleri fedai eylemlerle şehit düşen Ayten Beçet, Zülküf Gezen, Zehra Sağlam, Medya Çınar ile Almanya’da bedenini ateşe veren Uğur Şakar sahiplenildi. İtalya’nın Torino kentinde de Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen YPG savaşçıları Giovanni Francesco Asperti (Hiwa Bosco) ve Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) anıldı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla Bahnofplatz’da bir araya gelen yüze yakın eylemci burada yaptıkları sessiz eylem sonrası merkez tren istasyonu içinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Fedai eylem direnişlerinde şehit düşen Beçet, Gezen, Sağlam, Çınar ve Şakar’ın fotoğraflarını taşıyan eylemciler merkez tren istasyonu içerisinde sık sık “Şehit namırın”, “Es lebe Leyla”, “Biji berxwedana zindanan”, “Avrupa finanse ediyor Türkiye katlediyor”, “Katil Erdoğan, terörist Türkiye” sloganları attı.

Tren istasyonu içerisinde Almanca tecridin kırılması amacıyla yapılan fedai eylemler ile sürdürülen açlık grevlerine ilişkin bildiri okundu. Tekrar Bahnofplatz’a dönen eylemciler burada “Çerxa Şoreşe” marşı eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirdi ve eylemlerini sonlandırdı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla Claraplatz’da bir araya gelen eylemciler ağızlarını siyah bantlarla kapatarak Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederken, tecride karşı fedai eylemlerle şehit düşenlerin eylemlerini sahiplendi.

LUZERN

Luzern kentinde ise merkez tren istasyonu önünde sessiz eylem gerçekleştirildi. Ellerinde fedai eylemlerle bugüne kadar 5 kişinin şehit düştüğü ve devletler ile uluslararası kurumların yaşanan bu şahadetler karşısında ki bu sessiz kaldığına dikkat çekildi.

Direnişi yükseltme çağrılarının yapıldığı eylem sloganlarla sonlandırıldı.

ZÜRİH

Zürih’te de Beritan Kadın Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kürtler ve dostları Bahnofplatz’daki Globus önünde duran insan eylemi gerçekleştirdi. Tecride karşı fedai eylemlerle yaşamını yitirenler ile süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan eylemcilerin fotoğraflarının taşındığı eylem yaklaşık bir saat devam etti. Almanca bildirilerinde okunduğu eylemde “Mücadeleyi yükselterek şehitlerin mirasını zafere taşımalıyız” mesajı verildi.

MARSİLYA

Marsilya’da saat 19.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar Zülküf Gezen, Ayten Beçer, Zehra Sağlam Medya Çınar’ı andı.

Mitingde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleri ve PKK flamalarının taşındığı eylemde DTM adına konuşma yapıldı ve bildiriler dağıtıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Ronahi Kadın Meslisi Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi eylemine dikkati çekmek için eylem yapıldı.

Fedai eylemlere de dikkat çekilen eylemde, “Bu ölümlerin sorumlusu Avrupa’dır” denildi.

TORİNO

İtalya’nın Torino kentinde de Kürdistanlılar ve İtalyanların katılımı ile Piazza Carlo Alberto’da Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen YPG savaşçıları Giovanni Francesco Asperti (Hiwa Bosco) ve Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada, her iki savaşçının arkadaşları anılarını anlattı. Devide Grasso ve Jacopo Bindi, iki şehit düşen yoldaşının hatıra bağlılığını söyledi.

Anma sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Hauptplatz’da bir eylem düzenlendi.

Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi kırmak amacıyla zindanlarda düzenlenen fedai eylemlere dikkat çekilen eylemde, tecridin bir an önce kaldırılması gerektiği dile geldi.