Bitlis ve Erzincan’da çatışma

HPG, Bitlis’te 3 askerin öldürüldüğü, 4 askerin yaralandığı ve 1 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Erzincan’daki çatışmada ise ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği belirtildi.

Kuzey Kürdistan’daki eylem ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulunan HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bitlis’te 3 askerin öldürüldüğü, 4 askerin yaralandığı ve Şahan isimli bir gerillanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Batman’da ise 1 gerillanın esir düştüğünü açıklayan HPG, Erzincan’daki çatışma ve Türk ordusunun düzenlediği hava saldırılarına ilişkin de bilgi verdi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

BİTLİS’TE OPERASYON VE ÇATIŞMA

‘’16 Eylül günü saat 11.00’da işgalci TC ordusu Bitlis’in Şehit Mizgin alanında bulunan şehitlik ve çevresinde bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçlarının desteğiyle başlatılan bu operasyonda savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler saat 17.00’da alanı bombalamıştır. Bombardımanlar ardından skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapan işgalci askerler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 3 düşman askeri öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. Çatışmalarda düşman güçlerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Şahan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Operasyon 17 Eylül günü saat 15.00 sularında alandan geri çekilmiştir.

ERZİNCAN’DA ÇATIŞMA

15 Eylül günü saat 22.30’da Erzincan merkeze bağlı Çağlayan alanındaki Mağaçur vadisinde işgalci TC ordusu ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Kısa süreli yaşanan çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Çatışma ardından işgalci TC ordusu 16 Eylül günü sabah saatlerinde alanda bir operasyon başlatmıştır.

BATMAN’DA 1 GERİLLA ESİR DÜŞTÜ

15 Eylül günü Batman’ın Kozluk ilçesinde Rojhat (Sait İlmin) arkadaşımız görevi başındayken düşman güçlerime esir düşmüştür.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları ve Hakkari’de kırsal alanlara yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen hava saldırılarını ayrıntıları şöyledir;

18 Eylül günü saat 10.00 sularında savaş uçakları Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Kartal tepesini, saat 16.45’te ise Metina bölgesine bağlı Kesta tepesini bombalamıştır.

17 Eylül günü saat 10.00 ile 12.00 arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem ve Kunişka alanları ile Metina bölgesine bağlı Kesta vadisi ve Werxelê alanlarını bombalamıştır.’’