BM: DAİŞ’lilerin serbest kalması sağlanacaktır

BM Genel Sekreter Sözcüsü, askeri operasyonlara son verilmesi çağrısı yaparak, “Mevcut askeri operasyonlar, DAİŞ’lilerin serbest kalmasını sağlayacaktır” dedi.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik devam ettirdiği işgal saldırılarına yönelik Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric yeni bir açıklama geldi.

160 BİN SİVİL YERİNDEN EDİLDİ

Kuzey-Doğu Suriye’ye de yaşanan askeri gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getiren Genel Sekreter Sözcüsü, “Devam eden askeri operasyonlar 160 bin sivili yerinden edilmesine yol açtı. BM bir kez yine uluslararası insancıl hukukta dahil olmak üzere uluslararası hukuka uyulması gerektiğini vurguluyor” dedi.

‘ASKERİ OPERASYONLARA SON VERİN’

Askeri operasyonlara son verilmesi ve sorunlara barışçıl çözüm bulunması çağrısı yapan Sözcü Stephane Dujarric, “Siviller ve sivil alt yapı uluslararası hukuk gereğince korunmalıdır. BM ve insani yardım ortaklarına Kuzey Suriye’deki sivillere insani yardım ulaştırmada engel çıkarılmamalı ve bu güvence altına alınmalıdır.

‘DAİŞLİLER SERBEST KALACAKTIR’

Dujarric, “Mevcut askeri operasyonlar, DAİŞ veya DAİŞ ile ilişkisi olan kişilerin istenmeyen bir şekilde serbest kalmasına yol açacaktır. Yaşanacak böyle bir gelişmeden ciddi şekilde endişe duyulmaktadır” dedi.

Sözcü Stephane Dujarric son olarak Suriye’nin egemenliğini ve bağımsızlığını esas alan BM Güvenlik Konseyi’nin 2015’de aldığı 2254 sayılı Suriye kararını hatırlattı.