BM önündeki eylemde Zürih yürüyüşüne çağrı

Kürdistanlılar, BM ofisi önünde toplanarak, "Saldırı ve işbirlikçiliğe karşı mücadelemiz sürüyor" mesajını verdi, Zürih yürüyüşüne çağırdı.

Kürdistanlıların 25 Ocak 2021'den bu yana İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürdüğü oturma eylemi devam ediyor.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında her çarşamba devam eden oturma eylemi sürüyor. Bu hafta 2019 yılının ağustos ayında işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda şehit düşen HPG gerillası Devrim Kavak (Şoreş Amed) ile 2020 yılında şehit düştükleri açıklanan gerillalar Pelda İnci (Delîla Argeş), Hamza Yıldırım (Mawa Tolhildan), Ferşit İsazade (Cesur Rojhilat) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anıldı.

'MİLYONLARIN İRADESİNİ HAZMEDEMEDİLER'

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, Kürt halkının önderliğine olan bağlılığının Newroz'da milyonlarca insanla bir kez daha açığa çıktığını söyledi.

Türk devleti ve katliamcı güçlerin bu iradeyi hazmedemeyip işbirlikçi KDP eliyle Kürt halkına karşı topyekûn bir saldırı konseptini devreye soktuklarının altını çizen Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katliamcı ve işbirlikçi zihniyete karşı bizler Önderliğimizin özgürlüğünü savunmayı sürdürmeyi bırakmayarak bu zihniyeti bulunduğumuz her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz. Yine bu kapsamda bu haftasonu Zürih kentinde düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe tüm halkımızı ve dostlarımızı katılım sağlamaya çağırıyoruz. 'Dem dema azadiyê ye' hamlesi zaferle sonuçlanana kadar mücadelemiz sürecektir."

Türkiye cezaevlerinde tutsaklara yönelik sürdürülen ağır hak ihlallerine de dikkat çekilen konuşmalar sonrası halk sloganlarla oturma eylemine devam etti.

ZÜRİH YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Zürih'te 16 Nisan'da gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe ilişkin CDK İsviçre CDK Eşbaşkanlık Divanı adına yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"Kürt Halkı 50. Önderlik Newroz'unda Önderliğimizin paradigmasının kaos için tek çözüm, bunun yanında da Özgürlük Hareketinin yenilmez olduğunu, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ancak düşmanımız ve çeteleri, imha saldırılarından vazgeçmemiştir. Düşman bu saldırılarında kimyasal silah kullanılmış ancak 'Yenilmez İrade' karşısında sarsılmış, savaşı sürdürememiştir. Özgürlük dağlarında savaşı kaybeden Türk devleti, PDK (KDP)’yi ihanet çizgisinde tutarak saldırılara yeni boyut katmaya çalışmaktadır.

Maxmûr, Şengal dahil olmak üzere Medya Savunma Alanları’nın birçok yerine askeri yığınak yapan KDP, Irak ve Türkiye ile birlikte imha saldırılarında başrol oynayacaktır. DAİŞ çetelerine tek bir mermi atmaktan aciz KDP, Özgürlük Hareketine ve Kürdistani tüm kazanımlara karşı soykırım saldırılarında yerini almaktadır. Bu nedenle 16.04.2022 (Cumartesi) günü, saat 12:30’da, Helvetiaplatz/Zürih’te 'Bimre Ixanet' diye haykırarak, yapılan kirli hesapları ve planları tüm dünya kamuoyuna göstereceğiz. Tüm halkımızı ve dostlarımızı bu yürüyüşte yerlerini almaya çağırıyoruz."