Britanya’daki Kürt öğrencilerden Rojava ile dayanışma

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) tarafından Rojava için Londra’da düzenlenen Dayanışma Gecesi’nde iki bin pound yardım toplanırken, Rojava’yı daha fazla sahiplenme çağrısı yapıldı.

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ve Heyva Sor’un ortak organizasyonu ile Türkiye’nin işgal tehdidi altındaki Rojava’ya yönelik Kings College London Üniversitesi’nde Rojava ile Dayanışma Gecesi düzenlendi.

Geceye Dr. Alan Semo, ressam gazeteci Zehra Doğan, YPG’nin gönüllü savaşçılarından Macer Grifford ve Britanya’nın altı farklı üniversitesinden 200’ü aşkın yurtsever ve demokrat öğrenci katıldı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı gece de bir de panel düzenlendi. Panel de yapılan konuşmalar da Rojava’da radikal demokrasinin inşa edildiği bir sistemin kurulduğu vurgulanarak, Türkiye’nin işgal harekatı ile hem Kürtlere hem de demokratik bir sisteme saldırdığı ifade edildi.

İŞGALİ DAYANIŞMA DURDURUR

İşgal girişimi ile birlikte Rojava’da sivil halka yönelik katliamların gerçekleştiği kaydedilen konuşmalar da, Rojava’ya sahip çıkmanın insanlık değerlerine sahip çıkmak anlamına geldiği ifade edildi. On binlerce insanın evlerinin terk ettiği ve Türk devleti tarafından kentlerin bombalanarak kullanılamaz hale getirdiğine dikkat çeken konuşmacılar, Rojava ile dayanışma içerisinde olarak bu işgalin durdurulabileceğinin altı çizildi.

Panelin ardından Heyva Sor’un kurduğu yardım ve dayanışma masasına YXK’li öğrenciler tarafından iki bin poundluk yardım da bulunuldu. Dayanışma Gecesi sanatçı Suna Alan’ın seslendirdiği ezgiler ile son buldu.