Bu savaşı gerilla kazanacak

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Devrim Hejar, Türk ordusunun tüm imkanlarına rağmen gerillayı aşamayacağını ve bu savaşı gerillanın kazanacağını söyledi.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi içinde yer alan YJA Star komutanlarından Devrim Hejar, “Bir time karşı binlerce askerin gelmesi aslında Türk ordusunun yaşadığı korkuyu ve son çırpınışlarını gösteriyor” dedi.

HPG ve YJA Star gerillalarının işgalci Türk devletine karşı tarihi direnişi devam ediyor. Bu direniş mücadelesinde YJA Star güçleri büyük bir sorumlulukla yer alıyor ve en ön mevzilerde işgalcilere darbe vuruyor.

GERİLLANIN KIRILMAYAN İRADESİ

YJA Star komutanlarından Devrim Hejar, gerillanın yeni dönem taktiğine ilişkin şunları söyledi: “Nerede, ne zaman çıkacak ve darbe vuracak, düşman bunu hiçbir zaman kestiremez. Gerilla vuruş tarzıyla düşmanı şok eder. O yüzden 5 kişiye karşı 5 bin kişi gelir. Gerillanın kırılmayan bir iradesi vardır. Önderliğin ideolojisi kırılmaz. Biz de bu ideolojiden güç alıyoruz ve bu çizginin gücünü savaşımıza yansıtıyoruz. En büyük teknik insan aklıdır ve biz bu akılla savaşıyoruz.”

DÜŞMANDAKİ KORKUYU GÖRÜYORUM

Komutan Devrim Hejar, gerillanın savaşta sergilediği büyük iradeye karşı işgalci güçlerin çaresizliğini şöyle anlattı: “İnsan savaşa girdiğinde kendi özünü açığa çıkarıyor. Kürdistan toprakları ve burada büyüyen insanlar zengin olduğu için gelişen savaşa da bu irade yansıyor. Düşman her zaman bundan korkmuş ve korkacak da. Yoğun hava saldırılarında düşmanın bize karşı yaşadığı korkuyu daha net görüyorum. Bu operasyonlarda yiğit bir asker çıkmadı karşımıza. Önderlik militanlarının karşısında durabilecek tek bir cesur asker de yoktur. O yüzden biz bu operasyonlarda daha güçleniyoruz. Düşman, iki ayda sonuç alacağını söylüyor fakat bu savaşın ne kadar devam edeceğini gerilla gücü belirler.”

BİZİM İDDİAMIZ KAZANMAKTIR

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Devrim Hejar, son olarak gerilla güçlerinin bu savaştaki iddiasını şu şekilde ifade etti: “Bizimkisi bitmeyen bir kavgadır. Düşman yenilecektir. Önderlik çizgisi, faşizm karşısında zafer kazanacaktır. Bu saldırı, Xabur’un zaferiyle sonuçlanacaktır. Operasyon uzadıkça düşmanın korkusu daha çok açığa çıkıyor. Bizim de iddiamız PKK ve PAJK çizgisinde savaşmak ve zaferi kazanmaktır.”