Cannes’da tecride karşı eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Kürt gençleri, Fransa’nın Cannes kentinde enformasyon standı açarak, bildiriler dağıttı.

Strasbourg’da açlık grevinde bulunan Kerem Solhan’ın kızı Kübra Solhan da eyleme katılarak, Avrupa kurumlarını sorumluklarını yapmaya çağırdı.

72’nci Uluslararası Festivali’nin devam ettiği Cannes’da Kürt gençleri standa açarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kaldırılması için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve cezaevleri başta olmak üzere Strasbourg ve dünyanın birçok merkezinde binlerce kişi tarafından yürütülen açlık grevlerine dikkat çekmek için bildiriler dağıttı. Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra Leyla Güven ve ölüm orucunda bulunan 30 tutsağın fotoğraflarının asıldığı standa gençler, festival dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinden Cannes’da bulunanlara tecrit ve Kürdistan’da yaşananlara ilişkin bildiriler dağıtarak bilgi verdi.

KÜBRA SOLHAN: GREVCİLERİN SESİ OLMAK İSTİYORUZ

Öcalan üzerindeki tecride karşı 155 gündür Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan 14 aktivistten biri olan Kerem Solhan’ın kızı Kübra Solhan da eylemde yerini alarak, amaçlarının Öcalan’ın üzerindeki tecridi kaldırılmasını istedi. Açlık grevinde bulunanların sesini duyurmak için böylesi bir eylem yaptıklarını belirten Solhan şunları söyledi: “Benim babam 155 gündür Strasbourg’da açlık grevindedir. Biz de onların sesini duyurmak için bugün burada eylemdeyiz. Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkmasını istiyoruz. Artık Avrupa bu sesi duymalı. Cannes Film Festivali olduğundan dolayı dünyanın birçok ülkesinden insanlar burada. Biz de böyle bir eylemi daha geniş kitlelerin duyması için yapıyoruz.”

‘TECRİT BİR ÖNCE KALKMALI’

Draguignan Gençlik Meclisi adına konuşan Nehir Balıkçı ise tecride dikkat çekmek için eylem yaptıklarını söyledi.

"Biz buradaki kamuoyunun dikkatini çekmek için eylem yapıyoruz. Bildiri dağıtarak, Öcalan’ın durumu ve açlık grevlerini hakkında festivale katılanlara bilgi vermek istiyoruz” diyen Balıkçı, Öcalan’ın üzerlerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını ve tutsaklar üzerindeki baskıların son bulması gerektiğini vurguladı.

Songül Şahin isimli Kürdistanlı da amaçlarının tecridin son bulması gerektiğini belirtti.