Cansu Özdemir: Tepkilerin artmasıyla talepler karşılanabilir

Fransa’nın Strasbourg kentindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini ziyaret eden Alman Sol Parti Hamburg Milletvekili Cansu Özdemir, taleplerin karşılanmamış olmasının halkın tepkisinin yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Özdemir, bugün Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevini ziyaret etti.

Aynı zamanda Sol Parti (Die Linke) Hamburg Eyalet Parlamentosu Grubu Eşbaşkanı olan Cansu Özdemir, eylemcilerin durumunu yerinde inceledi. Açlık grevinin 21’inci gününde eylemcileri ziyaret ettiğini belirten Özdemir, eylemcilerin sağlık durumlarındaki kötüleşmenin net olarak fark edildiğini söyledi.

‘TEPKİLER YETERSİZ’

Şu ana kadar eylemcilerin taleplerinin yerine getirilmemesinin temel sebebinin ortaya konan tepkilerin yetersizliğinden kaynaklı olduğunu savunan Cansu Özdemir, Avrupa ülkelerinin Türkiye ile olan çıkar ilişkilerinin Kürt halkının mücadelesine tercih edildiğini vurguladı.

Almanya hükümetinin Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması talebini parlementoda dile getirdiği bilgisini paylaşan Özdemir, bu talebin sadece parlementodaki açıklama ile sınırlı kaldığını dile getirdi. Özdemir, Kürt halkının eylemselliklerle  oluşturacağı baskının, çözüme yol açacacığını da sözlerine ekledi.