CDK-F: Faşist-bozkurtlar Lyon’da Kürtlere saldırdı, 4 yaralı

CDK-F yaptığı açıklamada Fransa’nın Lyon kentinde bir “Bozkut” grubunun Kürtlere saldırdığını ve 4 kişiyi ağır yaraladığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Lyon kentinde bir grup faşist-bozkurtun kentteki Kürt Kültür Derneği’ne saldırarak, 4 kişiyi ağır yaraladığını belirtti.

“İslamcı-faşist Erdoğan’ın hizmetinde olan 20 dolayında bozkurtun 3 Nisan günü Lyon’daki Kürt Kültür Derneği’ne saldırdığını öğrendik. Yüzleri kapalı ve beysbol sopalı kişiler derneğimize saldırarak, üyelerimizi dövdü. Dernekte bulunan 4 Kürt ağır bir şekilde yaralı” denilen açıklamada 2 hafta içerisinde bunun ikinci saldırı olduğuna da dikkat çekildi.

Fransa’da bozkurtların organizeli bir şekilde Kürtlere yönelik saldırılarının Fransız-Türk yakınlaşmasından bağımsız olmadığına da vurgu yapılan açıklamada Fransa’daki Kürtler de şu anda İslamcı-faşist Türklerin hedefinde olduğu belirtildi.

Fransa’nın yasakladığını söylediği bu gruplar Kürt ve Ermenilere yönelik saldırılarda bulunduğu ve hiçbir cezaya maruz kalmadığına da dikkat çekilen açıklamada, “Biz bu terimlerle Fransız hükümetinin Erdoğan’ın sinirsel saldırılarına karşı sessizliğini ihbar ediyoruz” denildi.

Bozkurtların Fransa topraklarında düzenlediği saldırıların MİT’ten bağımsız olmadığı da vurgulanan açıklamada, bununla Fransa’da kaosun yaratılmak istendiği de dile geldi.

Uluslararası sivil toplum örgütlerini de uyaran CDK-F, bunun çok ciddi bir tehdit olduğunu belirtti ve Fransız istihbarat örgütünün Paris’te 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliamı önlemek için de hiçbir şey yapmadığını hatırlattı.

CDK-F Fransa İçişleri Bakanlığı ile ilgili kurumlara, Fransa’daki derneklerin, üyelerinin güvenliğinin bir an önce alınması çağrısında da bulundu.