Ciwanên Azad, tecride karşı eylem çağrısında bulundu

Ciwanên Azad Avrupa koordinasyonu Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kırmak için Avrupa'da yaşayan tüm Kürt gençlerini kesintisiz eylem çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Avrupa’daki Kürt gençlerine eylem çağrısında bulunuldu. Ciwanên Azad Avrupa Koordinasyonu, Öcalan’ın özgürlüğü için eylem çağrısında bulundu.

Koordinasyonun açıklamasında, ‘’Kürdistan halkının kazanımlarının öncüsü olan Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit her defasında farklı bir şekilde uygulanıyor.

Unutulmamalı ki, Önderliğe yaklaşım her türlü durumu aşan bir durumdur ve bizler asla buna müsamaha göstermeyeceğiz. Türk devleti önderliğin direnişine tecrit ve ‘disiplin’ cezalarıyla cevap vermektedir. Bizlerde direneceğiz, mücadele edeceğiz ve mutlaka Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.

Dünyanın her neresinde olursa olsun tüm Kürdistan gençliğini ve dostlarını Önderlik üzerinden yapılan şantaja ve ağır tecride karşı başkaldırmaya çağırıyoruz" denildi.