Cumartesi Anneleri’nden Baskın, oğlunun yanına gömüldü

Cumartesi Anneleri’nden Meryem Baskın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Baskın, faili meçhul cinayetlerinde katledilen oğlu Abdülmecit Baskın'ın yanına toprağa verildi.

1993 yılında Ankara'da gözaltına alındıktan iki gün sonra cenazesine ulaşılan Ankara Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın'ın vefat eden annesi Meryem Baskın, toprağa verildi. Oğlunun faillerinin bulunup yargılanmasını sağlamak için yıllarca Cumartesi Anneleri eyleminde sesini duyurmaya çalışan Meryem Baskın, bugün Van’da tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdi. Anne Baskın'ın cenazesi, Hakkari'nin Gever ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Anne Baskın, faili meçhul cinayete kurman giden oğlu Abdülmecit Baskın'ın yanına defnedildi.

ABDULMECİT BASKIN KİMDİR?

41 yaşında 3 çocuk babası olan Abdülmecit Baskın, Ankara Altındağ Nüfus Müdürlüğü yapıyordu. 2 Kasım 1993 yılında Ankara'da kendilerini polis olarak tanıtan, polis yelekli telsizli bir ekip tarafından gözaltına alınmış ve 2 gün sonra cenazesi Ankara Gölbaşı mevkiinde bir köylü tarafından bulunmuştu. Ailenin tüm başvuruları etkin bir soruşturma yapılmadan "Kovuşturmaya yer olmadığı" kararıyla sonuçsuz bırakıldı. Faili meçhul cinayetler listesine girdi.