Cumartesi Annelerine Viyana ve Melbourne'da destek eylemi

Cumartesi Annelerinin İstanbul’da Galatasaray Meydanı’ndaki 700’üncü hafta eylemi ile dayanışmak amacıyla, Avusturya’nın başkenti Viyana ve Avustralya’nın Melbourne kentinde de eylemler düzenlendi.

Viyana’nın merkezi meydanı Stephansplatzta’ta toplanan çok sayıda kişi Almanca ve İngilizce “Çocuklarımız nerede?” ve “Kaybetmek insanlığa karşı suçtur” yazılı pankartlar açtı. Eylemciler, gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarını da taşıdı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul şubesinin gönderdiği bir mesajın okunduğu eylemde, çevreden geçenlere İngilizce ve Almanca bildiriler dağıtıldı. Saat 11.00’de başlayan eylem, bir saat sürdü.

Avustralya’nın Melbourne kentinde de aynı amaçla bir eylem düzenlendi. Barış ve Demokrasi Bloku üyeleri eyalet kütüphanesi önünde toplandı. Eylemciler “Kaybolmadı inancım, tükenmedi umudum, azalmadı direncim, solmadı karanfilim, bitmedi beklentim” yazılı dövizler taşıdı.

Kayıp öykülerinin okunduğu eylemde İngilizce ve Türkçe şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda her hafta yaptığı gibi Melbourne’da da karanfiller dağıtıldı, mumlar yakıl ve kayıpların fotoğrafları taşındı.