Dersim’de 2 gündür kayıp olan Yıldız hava saldırısında yaşamını yitirdi

Dersim’de 2 gün önce yaylaya gitmek için evden ayrılan Murat Yıldız'ın hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Aşağıtorunoba (Kilmer) Köyü'nde yaşayan Murat Yıldız'ın (28), 7 Mayıs günü hayvanlarına barınak yapmak için aracıyla gittiği Ağaçpınar köyü kırsalında Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı, Yıldız'ın köyde yaşayan ailesini çağırarak, Malatya Adli Tıp Kurumu’nda DNA testi vermesini istedi.  

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Murat Yıldız'ın babası Mazlum Yıldız, oğlunun hayvanlara yaylada yer yapmak için evden çıktığını ve bir daha dönmediğini söyledi.

Baba Yıldız, "Oğlumu 3 panzer takibe almış. Tanıklar bunu bize söyledi. Daha sonra da oğlumdan haber alamadık. Oğlum yaylada hayvanlar için ahır ve barınak yapacaktı. Onunla birlikte çalışıyorduk. Köyde hayvanları otlatırken yanıma tanımadığım biri geldi. Yanan bir arabanın çekiciyle Ovacık’a götürdüğünü ve araçta 3 kişinin olduğunu söyledi. Arabanın ne model olduğunu sorunca ‘taksi’ cevabı verdi. Rengini sorduğumda ise üzerinin bir çadırla örtüldüğünü söyledi” diye aktardı. 

AİLE DNA TESTİ İÇİN MALATYA’YA GİDECEK

Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığından çağrıldığını ve askerlerin yanan arabayı kendilerine gösterdiğini kaydeden baba Yıldız, “Araba tanınmaz haldeydi. Ortada araba diye bir şey kalmamıştı. Askerler arabanın içindekilerin helikoptere silah sıktığını söylediler. Bununla birlikte arabanın içinde bir kişinin sakat olduğunu söylediler. Peki arabanın içinde nasıl sakat olduğunu görüyorlar ki? İhbar edildiğini düşünüyoruz. DNA testi için yarın Ovacık Savcılığı'ndan dilekçe alarak Malatya’ya gideceğiz” dedi.  

ÖNLÜ: SİVİLİ SAVAŞ ORTAMINDA KATLETMEK SAVAŞ SUÇUDUR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü ise Yıldız’ın ailesini ziyaret etti. Son 5 yılda Venk Deresi ve Pülümür Vadisi’nde çok sayıda sivilin öldürüldüğünü anımsatan Önlü, “Mülki amirleri hızını alamayarak ‘silahı ile beraber etkisiz hale gelen örgüt mensupları’ dedi. Söylenenlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Baskılardan dolayı Elazığ'a göç etmiş, daha sonra geri dönüp hayvancılık yapan ve kendi geçimini sağlayan insanlarımızdır. Murat’ın ölümüyle ilgili bir sürü gerekçe söyleniyor. Gerekçe ne olursa olsun bir sivili savaş ortamında katletmek savaş suçudur. Yanında kim vardı, kim yoktu, hiç buna bakmaksızın bir sivil katlediliyorsa bu savaş suçudur. Gencimiz de kendi hayvanını götürmek için  yaylasını düzenlemek için gidiyor böyle bir sonuçla katlediliyor" ifadelerini kullandı.