Dersim festivali büyük bir coşkuyla sürüyor

Almanya’nın Frankfurt kentinde başlayan 11 Avrupa Dersim Kültür Festivali ikinci gününde devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde Frankfurt’ta başlayan Avrupa Dersim Kültür Festivali’nin 11’incisi devam ediyor. Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF), Dersim Soykırım Karşıtı Derneği'nin organize ettiği ve birçok kurumun da destek verdiği Festival, “Modernite kıskacında devrim” ve Dersim’de kadın ve gençlik” konulu panel ile başladı. Panel ardından geç saatlere kadar Cem yapıldı.

Festivalde öne çıkan slogan ise “Dersim Ma Yo” oldu.

Açılış konuşmasından sonra saygı duruşu ve Gülbang yapıldı. Ardından Domane Dersim Çocuk Korosu’nun Kirmancki seslendirdiği klamlarla devam eden festival Dersim kültürünü yansıtan standlar ve Dersim yaşamında yer alan öğeler yer aldı.

Çocuklar için özel bir ekip ve bölge ayrılarak keyifli zaman geçirmelerine imkan sağlandı.

AABK onursal başkanı Turgut Öker “Biz bir arada olmaya mahkumuz. Ancak bu şekilde başarabiliriz. Bizler bu festivalimizin tüm gelirini Dersim’e aktaracağız” diye konuştu.

Daha sonra Grup Anka sahne aldı.

Festivalde Serap Mutlu Barak, DEDEF, Hıdır Kutlan, FEDA, ADEF, Beyaz Tülbentli Analar Birliği, Kivrem Eral, Kadir Demir, Kemal Bülbül, Ozan Diyar, Özlem Bağlayan, Ferhat Tunç ve Grup Umuda Haykırış yer alacak.

Festivalde Dersim gelenekleri ile bir düğün yapılacak.