Drancy’de şehit aileleriyle buluşma

Drancy’de düzenlenen şehit aileleriyle buluşma etkinliğinde “Gün, şehitler etrafında bir olma, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğüne kilitlenme ve mücadeleyi yükseltme günüdür” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde şehit aileleriyle buluşma etkinliği düzenlendi.

Drancy Şehit Aileleri Komisyonu ile Drancy Zin kadın meclisi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Drancy ve yakınlarında bulunan alanlardan çok sayıda şehit ailesi ve yakını katıldı. 

Etkinlik, Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

“Şehîden me rûmeta me ne, şehîd namirin” pankartı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterinin asıldığı salonda, ailelerin yanlarında getirdiği yakınlarının fotoğraflarından şehitler köşesi oluşturuldu.

Açılış konuşmasının ardından Şehit aileleri kurumu adına Celil Akdoğan, şehit aileleri adına Dayîka Tellî, Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına Nûpel Munzur ve farklı kurum temsilcileri adına konuşmalar yapıldı. 

Şehit aileleri adına konuşan Dayîka Tellî, Drancy ve çevresinde yaşayan başta Serhatlılar olmak üzere tüm Kürdistanlılara duyarlılık çağrısı yaptı. Dayîka Tellî “Bugün burada buluşmamızı sağlayan ve bizi bir arada tutan şehitlerimizi anmak önemli. Bugün Kürdistan’da evlatlarımız kimyasal silahlarla katlediliyor. Biz rahat oturamayız.Onların hayallerini gerçekleştirmek bizlerin görevidir” dedi.

Ardından söz alan Nûpel Munzur ise; “PKK şehitler partisidir. Önderliğimiz ve PKK şehitlere anlam verdi, onların anılarına parti kurdu, hareketi büyüttü ve amaçlarını yaşamsal kıldı. PKK’de yaşanan ilk şehadet ve sonrasında yaşanan şehadetler Kürt halkına direnişi miras bıraktı. Şehit arkadaşlarımız kendi yaşam ve duruşlarıyla PKK’nin direngen ruhunu yarattılar. PKK ruhu Amed zindanında Mazlumlar, Saralar, Gabar’da Egîdler, Xakurkê’de Bêrîtanlar, Kobanê’de Arînler, Cizre’de Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Sur’da Çiyagerler ve Nûcanlar ile bugün Mamreşo, Werxelê, Avaşîn ve  Zap’ta direnen gerillanın yenilmezliğini yarattı. Şehitlerimizin takipçisi olma, yaşam ve amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yeniliyoruz. Paris Katliamı’nın hesabını sormak, başta kadınlar olmak üzere Kürt halkının ve insanlığın ahlaki ve vicdani görevidir. Gün, şehitler etrafında bir olma, önderliğin özgürlüğüne kilitlenme ve mücadeleyi yükseltme günüdür.”

Etkinlik TEV-ÇAND sanatçılarının da yer aldığı etkinlikte, sık sık “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.