Efrîn Kurtuluş Güçleri’nden eylemler

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn işgalinin yıl dönümünde çok sayıda etkili eylem düzenledi ve çok sayıda teröristi öldürdü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri, 18-19 Ocak tarihlerinde Efrîn’in farklı noktalarında gerçekleştirilen eylemlerde 16’dan fazla çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Savaşçılarımız, işgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırısının birinci yıl dönümünde, işgalci Türk ordusunun 20 Ocak 2018’de ilk saldırılarını gerçekleştirdikleri ve çete gruplarının işgali altında bulunan Efrîn’in birçok noktasına yönelik bir dizi eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda 16’dan fazla terörist unsur öldürülmüştür" denildi.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Eylemlere ilişkin ayrıntılı bilgiler ise şöyle aktarıldı:

"18 Ocak günü savaşçılarımız, Efrîn merkeze bağlı Xalta köyündeki çetelere ait bir noktaya yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde savaşçılarımız ile teröristler arasında çatışma yaşanmıştır. Düzenlenen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucunda 2 terörist unsur öldürülürken, 3 terörist de yaralanmıştır. Eylemin devamında, Sultan Murad ve Cebhe El-Şamiyê çete gruplarından oluşan bir takviye gurubu, ölü ve yaralılarını bölgeden çıkarmaya gelirken, Tirindê yolu üzerinde savaşçılarımızca pusuya düşürülmüş ve terörist gurubu taşıyan araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 6 terörist unsur öldürülmüştür.

ŞÊRAWA

18 Ocak günü savaşçılarımız, Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê köyünde konumlanan Firqet El-Hemze çete grubuna ait bir noktaya yönelik eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 1’i çetebaşı olmak üzere 4 terörist unsur öldürülürken, 3 terörist de ağır yaralanmıştır.

ŞERA

18 Ocak günü, Şera ilçesine bağlı Meryemînê köyündeki bir noktada çetelerin toplandığı esnada savaşçılarımız özel bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda çetelerin ölü ve yaralıları olmakla birlikte net bir bilgi elde edilememiştir.

19 Ocak günü savaşçılarımız Şera’nın Meryemîn köyünde Feylaq el-Rahman çete grubuna ait bir üsse yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 4 terörist öldürülmüş, 2 terörist ise yaralanmıştır.”