El-Ebid: Türkiye teslim olmuş bir bölge istiyor

Serêkaniyê’deki canlı kalkan eyleminde konuşan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Hemdan El-Ebid, Türkiye’nin güvenli değil teslim olmuş bir işgal bölgesi istediğini belirtti.

Serêkaniyê’nin Türkiye sınır hattında Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal tehditlerine karşı başlatılan canlı kalkan eylemi 11’inci gününde devam ediyor. Bölgedeki eylem çadırında konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Hemdan El-Ebid, Türkiye’nin işgal tehditleri ile Bab ve Efrîn gibi işgal edilen merkezlerdeki gibi çete grupları ve ailelerini bölgeye yerleştirmek istediğini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de farklı halk ve inançların ortak bir yaşam sürdürdüğüne dikkat çeken El-Ebid, bölge halkını QSD güçleri ile birlikte Türk devletinin desteklediği DAİŞ çetelerine karşı sergilediği direnişi hatırlatarak, “Türkiye, DAİŞ’in amaçlarını yerine getirmek istiyor” dedi.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de güvenli bir bölge istemediğini; teslim olmuş işgal altında bir bölgeyi istediğini vurgulayan El-Ebid, Türkiye’de yaşayan halklara ise “Topraklarınıza geri dönün. Buralar cehennem olsa dahi Erdoğan’ın cennetinden daha iyidir” çağrısında bulundu.

El-Ebid, son olarak Kuzey ve Doğu Suriyeli güvenlik güçleri ve gençlerinin Türk devletinin işgaline karşı direnmeye hazır olduğunu vurguladı.