Erdoğan Berlin’de kitlesel protestoyla karşılanacak

Başbakan Merkel’in Libya konferansı için Berlin’e davet ettiği Türk cumhurbaşkanı kitlesel bir protesto gösterisiyle karşılanacak.

Angela Merkel’in başbakanlığındaki Federal Alman Hükümeti’nin öncülüğünde Libya’daki iç çatışmalara son verilmesi amacıyla Pazar günü uluslararası bir konferans düzenleniyor. Konferansa ABD, Rusya, Çin, Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir’den liderler katılacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de hazır bulunacağı konferans Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği'nden de üst düzeyden isimlere ev sahipliği yapacak. Başbakan Merkel’in davet ettiği isimler arasında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya'da çatışan iki tarafı temsil eden Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz es Serrac ve General Halife Hafter de bulunuyor.

‘ONU BİR SAVAŞ SUÇLUSUNA LAYIK ŞEKİLDE KARŞILAYACAĞIZ’

Erdoğan’ın davetliler listesinde yer almasına Alman muhalefeti tepki gösterirken, Türk Cumhurbaşkanı’nın Berlin’e gelişi nedeniyle birçok organizasyon ve kurumun içinde yer aldığı Riseup4Rojava (Rojava İçin Başkaldır!) Platformu’nun öncülüğünde kitlesel bir protesto gösteri düzenlenecek.

Gösteri Pazar günü saat 10.00’da Erdoğan’ın Berlin’e ulaştığı saatlerde Başbakanlık binası ile Federal Meclis’in bulunduğu meydanda gerçekleşecek. Başta Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırısı olmak üzere Türk Cumhurbaşkanı’nın işlediği savaş suçlarına dikkat çeken #RiseUp4Rojava Erdoğan bir savaş suçlusuna layık şekilde karşılanacağını bildirdi.

Alman hükümetinin Erdoğan’ı uluslararası alanda böylesine önemli bir konferansa davet etmesini de kınayan #RiseUp4Rojava devamla şu çağrıyı yaptı: “Erdoğan’ın talimatıyla Suriye’ye çeteler gönderiliyor, böylesine bir davet Erdoğan gibi bir diktatörün süper güç olma hevesini daha artıracaktır.