Ermenistan’daki Êzidîler Şengal üzerindeki saldırıları kınadı

Ermenistan'ın Oktoberyan kentindeki Êzidîler, Şengal üzerindeki saldırıları kınarak, "Êzidî düşmanlığı ne size ne de Kürdistan herhangi bir şey kazandırmaz" diyerek KDP'ye çağrıda bulundu.

Ermenistan’ın Oktoberyan ilçesinin Araksi köyünde toplanan çok sayıda Êzidî, düzenlediği basın açıklaması ile Şengal üzerindeki baskıları protesto etti. Basın açıklamasını Kürdistan Komite üyesi ve Oktoberyan Halk Meclisi temsilcisi Milo Kalaşyan yaptı.

Açıklamada konuşan Kalaşyan, “Biz Ermenistan’daki Êzidîler olarak Şengal üzerinde oynanan oyunları ve bu temelde batılı güçler ve Türkiye destekli Hewler-Bağdat anlaşmasını kınıyor ve protesto ediyoruz” dedi.

'ÊZİDÎ DÜŞMANLIĞI SİZE BİRŞEY KAZANDIRMAZ'

Ezidxanın merkezi olan Şengal halkının yanında olduğunu belirten Kalaşyan, PDK’ye seslenerek, “Êzidî düşmanlığı ne size ne de Kürdistan herhangi bir şey kazandırmaz. Şengal'e olası bir saldırı, başta faşist Türkiye devleti olmak üzere Kürt halkı düşmanlarına hizmet olur. Yine Tüm parti ve yurtsever çevrelere 75‘nci ferman anlamına gelecek bu olası saldırıyı önlemek için ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. Yine başta batılı güçler, bölge devletleri ve KDP’ye Êzidî toplumunun doğal ve demokratik temeldeki özgürlüklerine saygılı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, “Biji Şengal” sloganıyla sona erdi.