Essen’de Komaw’dan protesto eylemi

Almanya’nın Essen kentindeki Theater Passage’ın önünde bir araya gelen Komaw aktivistleri, Türk devlet güçlerinin HPG gerillaları ve savaşçıların mezarlarına saldırarak kırmasını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda işgalci faşist Türk devletinin ölülerin mezarına bile tahammülü olmadığına, Türk devletinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana hep halklara katliam ve işkence yaptığı belirtildi.

Faşist diktatör Erdoğan rejiminin ölülerin mezarına, Şırnak, Van, Hakkari ve Amed’de saldırarak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğu da vurgulanan konuşmada, “Türkiye devleti, barbar, katliamcı ve işgalci politikasını günümüzde Kürtler üzerinde bütün vahşeti ile devam ettirmektedir” denildi.

Türk devletinin Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal ve saldırılarının da devam ettiğine dikkat çekilen konuşmada Libya’ya kendisine bağlı çeteleri göndererek, katliamlara sebep olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası sözleşmelere uyması gerektiği de kaydedilen açıklamada, AKP-MHP darbesi ile HDP’li Leyla Güven ile Musa Farısoğulları’nın tutuklanması da protesto edildi.