EUTCC Başkanı Prof. Kariane Westrheim, AK ile görüştü

EUTCC Başkanı Prof. Kariane Westrheim tecride karşı devam eden eylemler ile ilgili AK Genel Sekreterlik Ofisi ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC) Başkanı Prof. Kariane Westrheim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için devam eden açlık grevi eylemleri ile ilgili Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreterlik Ofisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Gün içerisinde gerçekleşen görüşmede, Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu üyesi Dr. Dersim Dağdeviren ve HDP Avrupa Konseyi temsilcisi Fayik Yağızay da hazır bulundu. Yapılan görüşmede Leyla Güven öncülüğünde başlayan eylemlerin talebini ve eylemcilerin sağlık durumu ile ilgili bilgiler içeren bir dosya teslim edildi.

Genel Sekreterlik ofisi ile yapılan görüşme sonrasında bir açıklamada bulunan EUTCC Başkanı Prof. Kariane Westrheim, görüşmede açlık grevcilerinin durumunu ele aldıklarını ve grevcilerin sağlık durumunu AK yetkililerine ilettiklerini belirtti.

TEK YOL TECRİDİN SONA ERMESİ

Eylemcilerin taleplerini desteklediklerini söyleyen Prof. Kariane Westrheim, AK Genel Sekreterlik Ofisi yetkililerine, tecridin kırılması için Türk devletine acilen baskı yaparak, Türk devletinin imzaladıkları AİHS metinlerine uyma çağrısında bulunduklarını ifade etti. Westrheim, görüşmede başka ölümlerin yaşanmamasının tek yolunun tecridin kaldırılması olduğunu ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

Yetkililere, cezaevlerinde an itibariyle 7 bin kişinin açlık grevinde olduğunu ilettiklerini ve açlık grevlerini durdurabilecek tek kişinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu dile getirdiklerini belirten Westrheim, eylemcilerin insani talebinin acilen karşılanması, Kürt sorununun da diplomatik girişimlerle çözüme kavuşturulması çağrısında bulunduklarını, ifade etti.

Prof. Kariane Westrheim, AK Genel Sekreterlik Ofisi yetkililerinin kendilerine, Türk devleti ile diplomatik görüşmelerde bulunduklarını ve sorunun çözümü için görüşmelerin devam edeceğini bildirdiğini söyledi.