FCDK-KAWA: Katillerden hesap sormak için 8 Ocak’ta alanlara!

“Paris’te katledilen üç devrimci öncü kadın için adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” diyen FCDK-KAWA, katillerden hesap sormak için yarın Frankfurt ve Saarbrücken kentlerinde yapılacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

Hessen-Saarland Kürdistanlıların Demokratik Toplum Federasyonu (Federasyona Civaka Demokratik a Kurdistaniyan E.V Hessen-Saarland-FCDK-KAWA), 9 Ocak 2013 tarihinde üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği Paris Katliamı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i anan FCDK-KAWA, katliamın aydınlatılmasının, gerçeğin ortaya çıkarılarak adaletin sağlanmasının tamamen Fransa devletinin sorumluluğu olduğunu hatırlatarak, bu yönde Fransa hükümetine çağrı yaptı.

“Paris’te katledilen üç devrimci öncü kadın için adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” vurgusunda bulunan FCDK-KAWA, Paris Katliamı’nı gerçekleştiren Türk devletinden hesap sormak amacıyla, yarın Frankfurt ve Saarbrücken kentlerinde yapılacak yürüyüşe, tüm Kürt halkını ve dostlarını güçlü katılmaya çağırdı.

FCDK-KAWA’nın mesajı şöyle:

“9 yıl önce 9 Ocak 2013 günü Paris’te katledilen üç devrimci Kürt kadın Devrimci; Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî)'yi saygı ve sevgi ile anıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha faşist Türk devletini şiddetle lanetliyor, mutlaka bu yoldaşlarımızın hesabını soracağımızı yineliyoruz.

Fransa adaletinin gerçeği açığa çıkararak başta aileler olmak üzere halkımızın ve duyarlı kamuoyunun vicdanını rahatlatması gerekirken bunun gereği yapılmadığı gibi dosyanın üstü kapatılmak istenmektedir.

Paris’te katledilen üç öncü Kürt kadının katliamını aydınlatmak ve gerçeği açığa çıkararak adaletin yerini bulmasını sağlamak, devlet olarak tamamen Fransa’nın sorumluluğundadır.

Fransa hükümetine çağrı yapıyoruz; Paris’te katledilen üç devrimci öncü Kürt kadının davası, Kürt halkına yönelik politikalarınızı değiştirmek için çok önemli bir fırsattır. Gerçeğin açığa çıkarılması temelinde adaletin sağlanması, başta Fransa olmak üzere halklarımızın ve büyük kamuoyunun vicdanını rahatlatacaktır.

Adalet yerini buluncaya kadar Federasyon olarak bulunduğumuz alanlarda başta halkımız ve dostlarımız olarak Paris’te katledilen üç devrimci öncü kadın için adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.

FCDK-KAWA ve TJA-E öncülüğünde 8 Ocak Cumartesi günü Sara, Rojbîn ve Ronahî arkadaşları katleden Faşist Türk devletini protesto etmek için Frankfurt ve Saarbrücken ‘de yapılacak yürüyüşlere halkımızı ve dostları güçlü bir şekilde katılım sağlayarak faşist katillerden hesap sormaya çağırıyoruz."