FEDA: Birlik olmak zorundayız!

Siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çeken FEDA, Kürtlere dönük saldırıların herkese yansıyacağını belirterek, "Birlik olmazsak sıra bize gelir" dedi, Alevilere birlik çağrısı yaptı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’de son bir hafta içinde siyasi soykırım operasyonlarında 820 HDP’li, sol, sosyalist, devrimci, kadın ve Alevinin kapıları koçbaşları ile kırılarak gözaltına alınmış, aralarında yüzlercesi tutuklanmıştır. 7 Haziran seçimlerinden bu yana devam eden siyasi soykırım operasyonları, ardı arkası kesilmeden insanları mağdur etmeye devam ediyor" denildi.

'TEKÇİ ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE SÜRECEK'

"Türkiye’nin tekçi, inkarcı zihniyeti değişmediği sürece de bu yaşananlar ne ilk ne de son olacaktır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu zihniyetin sonucudur ki; dışarıda savaş ve askeri operasyonlar, içeride ise siyasi, kültürel, ekolojik ve kadın kırımı yaşatılıyor. Gün olmuyor ki Aleviler tehdit edilmesin, kadınlar katledilmesin, siyasetçi, gazeteci, aydın ve bilim insanları tutuklanmasın. Çünkü iktidarda demokrasi düşmanı, emek, kadın, doğa, halklar ve inançlar düşmanı zihniyet sahipleri vardır."

'DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR'

AKP-MHP iktidarının Kürt halkından üniversitelere kadar gasba başvurduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Her gün ölme ve öldürmeyi ağızlarından düşürmeyenlerin, yaşama dair dertlerinin olmadığını, herkesten çok onlarca kez katliam ve soykırıma uğratılan biz Alevilerin biliyor olması lazımdır. Bu nedenle devletin tekçi, inkarcı ve katliamcı zihniyet sahiplerinden ve onun elit siyasetçilerinden medet ummak nasıl ki bize Maraş, Sivas, Çorum, Gazi katliamları yaşattıysa, bugün de benzer bir tehlike bizi bekliyor. Düşman hukukuna tabi ilk sırada olan Kürtleri soykırımla ortadan kaldırdıklarında, sıranın bize geleceğini tarihi yaşanmışlıklardan biz Alevilerin biliyor olması gerekiyor.

 

Birlikte olmak zorundayız. Ayrıksı duruşlarımızdan kaybeden biz, kazanan ise inkar ve imhacı zihniyet olacaktır. Gün, farklılıklarımızla ayrı kaldığımız gün değildir. Bu süreç, dayanışacağımız, ortaklaşacağımız ve birlikte kazanacağımız günler olmalıdır."