Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Frankfurt’ta şehit anması

Frankfurt’ta 15 Ağustos günü Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali ile Dersim’de şehit düşen HPG komutanları Atakan Mahir, Roni Munzur ile Tarık Artvin anıldı.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 15 Ağustos günü Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali ile 11 Ağustos’ta şehit düşe Atakan Mahir (İbrahim Çoban), Roni Munzur (Mahmut Laçin) ve Tarık Artvin (Barış Öner) anıldı.

Frankfurt DKTM’de düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada açılış konuşmasını yapan Delal Alpaslan, “Şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu mücadeleyi biz şehit aileleri olarak devam ettireceğiz” dedi.

KOMAW Eş Başkanı Şenge Kahraman da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kürdistan’ın şehitleri olan Mam Zeki ve Atakan Mahir, Tarık arkadaşımız bizlere bu dönemde bırakmış olduğu mücadeleyi bizler daha var olan gücümüzle devam ettireceğiz. Başta Şehit Aileleri olmak üzere, her kesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

KCDK-E adına bir konuşma yapan Botan Çektar ise, Türk devletinin artık Kürdistan’da yürüttüğü kirli savaşın yenildiğini söyledi.

Anma sinevizyon gösterimi ardından sloganlarla sona erdi.