Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Fransa’da 7 kentte Öcalan'a tecrit protesto edilecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit Fransa’da 27-29 Eylül tarihlerinde protesto edilecek. Hafta sonu yedi kentte eylem planlandı.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi protesto etmek için hafta sonu Fransa'da yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

Öcalan’a yönelik tecride başta İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere Batılı kurumların sessizliğine tepki gösteren CDK-F, “CPT gibi uluslar arası kurumlar TC’nin bu hukuksuz uygulamalarına karşı tepkisiz kalarak bir nevi onaylamaktadır” dedi.

Öcalan’dan iki yılı aşkın bir süredir haber alınmadığını hatırlatan CDK-F, AKP-MHP faşist iktidarının Öcalan ile halk arasındaki ilişkiyi kesmek ve tecridi normalleştirmek istediğini belirtti.

“Biz bu tecridi kabul etmiyor, yapılmak isteneni reddediyoruz” diyen CDK-F, tecridi kırmak, Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek ve faşizme karşı durmak için hafta sonu yapılacak eylemlere güçlü katılım göstermeye çağırdı.

Yedi kentte planlanan eylemler şöyle:

BORDEAUX

27 Eylül Cuma

Place de le Bourse

Saat:18.00

TOULOUSE

27 Eylül Cuma

Metro François Verdier

Saat:19.00

PARIS

29 Eylül Cumartesi

Place de Republique

Saat:16.00

STRASBOURG

29 Eylül Cumartesi

Place du Gare

Saat:14.00

MARSILYA

29 Eylül Cumartesi

Place Canabiere

Saat:14.00

MONTPELLIER

29 Eylül Cumartesi

Parc du Peyrou

Saat:18.30

DRAGUIGNAN

29 Eylül Cumartesi

Place Chabran

Saat:18.30