Fransa’da Kürt gençleri eylemdeydi

TCŞ’li gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki sistematik tecride ve Kürdistan’da devam eden işgal ile soykırım saldırılarına karşı Marignane ve Paris’te eylemdeydi.

Fransa’nın Marignane ile Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki sistematik tecride ve Kürdistan’da devam eden işgal ile soykırım saldırılarına karşı “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylemler gerçekleştirildi.

Marignane’de Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde bir araya gelen gençler, kentin işlek meydanında, PKK ve Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar açtı.

Gençler adına açıklamayı TCŞ üyesi Azad Gabar yaptı.

Avrupa’da yaşayan gençlerin bu süreçteki sorumluluklarını hatırlatan Azad Gabar, devamla; “En başta Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. Bu nedenle her zaman ve her yerde Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için alanları boş bırakmamalıyız. Diğer yandan Türkiye ve işbirlikçilerinin Kürdistan’da işgal ve soykırım saldırıları artmıştır. Kahramanca savaşan gerillaya neredeyse 8 aydır kimyasal silahlar ile saldırılar yapılmaktadır. Kimyasal silahların yerinde araştırılması için çağrılar yapılmış ve OPCW tarafından hiçbir adım atılmamıştır. Biz tekrar tekrar OPCW’yi yerinde araştırma yapması çağrısında bulunuyoruz. En son OPCW binasında Kürt gençleri tarafından yapılan eylemi de selamlıyoruz. Kürt gençliğinin örgütlülüğü ve dinamizmi tüm dünyada yayılmış ve yankı bulmuştur. Gözaltı süreleri uzatılan 4 yoldaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Vurguluyoruz; Kürt halkının mücadelesi suç değildir!”

Gabar, son olarak gençleri 12 Aralık’ta gerçekleştirecekleri 2. TCŞ kongresine katılmaya çağırdı.

VILLIERS LE BEL’DE BİLDİRİ DAĞITIMI

Başkent Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde ise gençler, Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış ve sistematik tecride dikkat çekmek için banliyö merkezinde ve tren istasyonunda bildiri dağıttı.