Fransa’daki Kürtlere ‘Maastricht’ çağrısı

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), 21 Eylül’de Hollanda’nın Maastrich kentinde düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

CDK-F Eşbaşkanlığı, “21 Eylül tarihinde Maastricht’te buluşmak devrimci, insani ve yurtsever bir görev olmaktadır” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kürt halkının varlık mücadelesini somutlaştırarak, garantiye alma çabasının son aşmasında bulunduğumuz bu süreçte, her zamankinden daha fazla darbe, saldırı ve baskıyla karşılaştığımız çok açık bir şekilde görülmektedir.

Faşist AKP-MHP-İP koalisyonunun Kürt halkına karşı geliştirmiş olduğu düşmanlık ve bu çerçevedeki politikaları çok sinsice sürmektedir. Her geçen gün yeni bir çirkeflik, sinsilik ve diktatörlük ile özgür kürdün iradesini kırmaya çalışmaktadırlar.”

Son olarak HDP’li Amed, Madrid, Van, Kulp ve Karayazı belediyelerini gasp edildiğini hatırlatan CDK-F, “Her imkanı fırsata çevirmeye çalışarak, keyfi uygulamalarda bulunup, Kürt halkının ve Kürdistan halklarının iradesini ayaklar altına almaya çalışmaktadır” diye belirtti.

Açıklamada, “Bu nedenle biz Avrupa’da ve özelde de Fransa’da yaşayan Kürdistanlılar olarak, söz konusu irade gaspına karşı, güçlü bir şekilde tutum sahibi olarak belediyelerimizin ve Kürdistan’daki yaşayan halkımızın sesi olmak durumundayız” denildi.

CDK-F, “Özellikle yerel seçimlerde, özgür Kürdün stratejik yaklaşımı sayesinde aldığı büyük darbeden kaynaklı, çete yapılanması olan AKP içten içe çok ciddi bir çözülme süreci yaşamaktadır” diyerek şunları ekledi: “Bu nedenle Erdoğan ve onun suç ortaklarına karşı direnişi özellikle Avrupa’da yükseltmek her zamankinden daha önemli olmaktadır.

Bu çerçevede de 21 Eylül tarihinde Maastricht’te buluşmak, önemli ve belirleyici olmaktadır. Belediyelerimizin sesi, Kürdistan’da yaşayan halkımızın sesi ve özgürlük mücadelemizin sesi ve temel parçası olmak, biz Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların temel yurtseverlik görevleri olmaktadır.

Bu temelde Fransa genelinde yaşayan başta Kürt gençleri ve kadınlarını, yediden yetmişe tüm halkımız ve dostlarımızı bu anlayış ve ruh ile 21 Eylül'de gerçekleştirilecek etkinliği sahiplenmeye ve bu çerçevede o günkü işlerini iptal ederek güçlü bir şekilde katılım sağlamaya çağırıyoruz.”