Fransa Parlamentosu önünde eylem: Sessiz kalma, harekete geç!

Kürtler ve enternasyonalistler, Fransa Parlamentosu önünde bir araya gelerek, Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı hükümetin sessizliğini eleştirerek, sorumluluğa çağırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Türk devletinin kimyasal dahil işgal saldırılarını protesto etmek ve Kurdistan Özgürlük Gerillalarını desteklemek amacıyla Fransa Parlamentosu önünde eylem gerçekleştirildi.

Serhildan Dayanışma Grubu ve CDK-F’nin organize ettiği eylem için Kurdistanlılar ve enternasyonalistler bir araya gelerek, “Türk işgaline karşı Kürdistan’ı Savun” pankartı ile birlikte YPG/YPJ flamalarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı. 

Kimyasal silah saldırıları sonucu şehit olan gerillalar şahsında tüm Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra, Türk devletinin saldırılarına sessiz kalan başta Fransa hükümeti ile birlikte tüm Avrupa ülkelerinin derhal sorumluluklarını yerine getirmeye davet eden açıklamalar yapıldı. Kurdistan’a yönelik saldırıların kadın özgürlüğüne, ekolojiye ve insanlığa yönelik olduğu vurgulanan açıklamalarda saldırılara karşı alanlarda mücadeleyi büyütme çağrıları yapıldı.

Eylem, “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Kürdistan için siyasi çözüm” sloganları ile sona erdi.