‘Fransa Türkiye ile ilişkilerini Kürtleri baskılayarak mı normalleştirecek?’

Fransız Komünist Partisi’nden Fransa’daki Kürtlere yönelik düzenlenen baskınlara tepki gösterdi ve “Macron R. T. Erdoğan ile ilişkilerini Kürtlerin sırtından mı normalleştirmeye çalışıyor” diye sordu.

Fransa’nın Marsilya ve Draguignan ile başkenti Paris’te yaşayan Kürt kutum temsilcilerinin evlerine yönelik ve Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezine düzenlenen baskına Fransız Komünist Partisi tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Fransız Komünist Partisi, “Macron. R.T. Erdoğan ile ilişkilerini Kürtlerin sırtından mı normalleştiriyor” diye sordu.

“Fransız yetkililerin bu kararı, E. Macron, mevkidaşı R.T. Erdoğan ile son dönemde yaşanan gerginlik dönemini sona erdirmek için değerlendiriyor” diyen Fransız Komünist Partisi açıklamasında şunları belirtti: “Açıktır ki, bu uzlaşmanın bedeli, Türkiye'de demokrasiyi hakim kılmak için ve barışçıl bir faaliyet yürüten Fransa’daki Kürtlerinin suç sayılmasından geçiyor.”

Türk Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan’ın Halkın Demokratik Partisi'ni (HDP) yasaklama prosedürünü başlattığı dönemde söz konusu operasyonun gelmesinin manidar olduğunu da kaydeden Fransız Komünist Partisi, Fransa ve Avrupa Birliği’nin bu tür hareketlerle Erdoğan’a kredi verdiğini ifade etti.

Fransız Komünist Partisi açıklamasında “Fransa'da Kürtlere yönelik polis operasyonlarını şiddetle kınıyor. Ülkelerinde ölümle tehdit edilen ve bu nedenle Fransa’da bulunan bu aktivistler derhal serbest bırakılmalı ve tüm prosedürler sona ermelidir” çağrısı yaptı. E. Macron ve Avrupalı liderlerinin verdiği mücadelede borçlu oldukları Kürtleri unuttuklarını hatırlatan PCF yaptığı açıklamada, “demokrasiyi savunmak, R.T. Erdoğan rejimiyle savaşmak ve Kürtlerin yanında olmaktır” cümlelerine yer verdi.

https://anfturkce.com/avrupa/marsilya-daki-baskinlar-ardindan-kurtler-eylem-gecti-154107