Fransız parlamenterler: Direniş kültürünüz saygınlık uyandırıyor

Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini ziyaret eden Fransız sol parlamenterler ve adaylar, Kürt halkının direniş kültürünün Fransa kamuoyunda uyandırdığı saygınlığa vurgu yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 31’inci gününü geride bırakan açlık grevini ziyaret eden çok sayıda parlamenter ve siyasetçi, taleplere olan desteklerini dile getirirken, her alanda Kürtlerle dayanışma içinde olunacağı sözü verdiler.

Fransa’nın en büyük sol çatı partisi olan France Insoumise (Boyun Eğmeyen Fransa) Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri Emmanuel Maurel ve Younous Omarjee, Fransız Ulusal Meclisi milletvekili Caroline Fiat ile 2019 AP seçimlerinde partinin ulusal çaptaki liste başı adayı olan Manon Aubry ve listenin adaylarından Sophie Rauszer, eylemcileri ziyaret eden heyette yer aldı.

Ayrıca gün içinde eylemcilere destek ziyaretinde bulunan France Insoumise bileşenlerinden Sol Parti (PG)’nin Paris Belediye Meclis üyesi Danielle Simonnet de heyete eşlik etti. Danielle Simonnet aynı zamanda France Insoumise’in ulusal sözcüsü ve çatı partisinin bileşenlerinden olan Sol Parti (Parti de Gauche) Genel Koordinatörlüğü görevini de yürütüyor.

KOÇ: ZAFERİN YAKIN OLDUĞUNA OLAN İNANCIMIZ GÜÇ VERİYOR

Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette France Insoumise üyesi parlamenterler ve diğer seçilmişleri açlık grevi eylemcileri karşıladı. Fransız seçilmişlere teşekkür eden eylemcilerden Yüksel Koç, “Zaferin yakın olduğuna olan inancımız bize direnme gücü veriyor” diye konuştu.

MAUREL: DİRENİŞ KÜLTÜRÜ BÜYÜK SAYGINLIK UYANDIRIYOR

Burada bir konuşma yapan AP üyesi parlamenter Emmanuel Maurel, açlık grevcilerine seslenerek, “Herşeyden önce çok cesur olduğunuzu söylemek istiyorum. Yine zafere olan inancınızdan ötürü dirençlisiniz” diye konuştu. Kürt halkının direniş ve inancının kendilerinin hayranlık duyduğu bir şey olduğunun altını çizen Maurel, ziyaretlerinin amacının hem destek olmak hem de hayranlıklarını dile getirmek olduğunu vurguladı.

Sadece Kürt halkı için değil, tüm halklar için verdikleri mücadeleye duydukları saygıyı ifade eden Maurel, özellikle Rojava’da gerici ve diktatöryal çetelere karşı savaşan tüm savaşçıların Fransız halkı ve kamuoyunun teveccühünü ve saygısını kazandığını dile getirdi.

Fransız halkı ve kendilerinin Kürt mücadelesinde saygınlık duyduğu en önemli şeyin mücadele ve direniş azmi olduğunu da söyleyen Emmanuel Maurel, “Sizlerin en iyi temsil ettiğiniz şey, direniş” diye konuştu.

BATILI ÜLKELERE ‘UTANMALISINIZ’ ELEŞTİRİSİ

Kendileri gibi halkın büyük kısmının Fransa ve diğer Batılı ülkelere eleştirilerine değinen Maurel, “Onlara, ‘mücadelede olan bir halkla dayanışma içinde olmadığınız için utanmalısınız’ diyoruz. Bizler de elimizden geldiğince, bizlerle ortak bir mücadeleyi verenlere destek olmaya çalışıyoruz” diye belirtti.

Maurel, Kürtlerin direniş gücünün ve inancının kendileri için de bir güç kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK NÖBETİ’NDEKİ KARARLILIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Açlık grevini ziyaret eden heyette yer alan 2019 AP seçimleri adayı Sophie Rauszer ise, kendisinin uzun yıllardır AP’de danışman olarak çalıştığını ve Kürtlerin Öcalan’a Özgürlük Nöbeti kapsamındaki kararlı duruşuna tanık olduğunu söyledi.

Rauszer, “Burada bulunduğum 6 yıl içerisinde tek bir gün yok ki, elinde tutsaklara özgürlük isteyen bildiri dağıtan bir (Kürt) eylemci görmeyeyim” diyerek, Kürtlerin kararlı mücadelesine vurgu yaptı.

Fransız seçilmişler daha sonra eylemcilerin taleplerinin uluslararası alanda karşılık görmesi için yapılabileceklere dair görüş alışverişinde de bulundular.