Gävle'de işgalci Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları İsveç'in Gävle ilinde yapılan bir eylemle protesto edildi.

İsveç'in orta kesimlerindeki Gävle kentinde Kürtler ve dostları, il merkezinde gerçekleştirdikleri bir eylemle Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları ve işgalini protesto etti.

Storatorget Meydanı'nda düzenlenen eylemde konuşan Gävle Belediye Şube Müdürü Jin Akgül Hajo, Türk devletinin Kürtlerin statü elde etmelerini engellemek amacıyla Rojava'ya saldırdığını söyledi.

Hajo, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin Türk devletinin katliamlarını durdurmak için somut girişimlerde bulunmasını istedi.

Gävle Belediyesi'nin Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Sepo Laine, YPG/YPJ savacılarının DAİŞ'i yenilgiye uğratmaları sayesinde bölge, Avrupa ve dünyanın daha güvenli hale geldiğini hatırlattı.

Kürtleri Türkiye'nin saldırılarına açık hale getiren siyasetini kınayan Laina, partilerinin taleplerini “Türkiye ile imzalanan sığınmacı anlaşmasının iptal edilmesi”, “Türkiye'ye yapılan ödemelerin durdurulması”, “Kuzey Suriye hava sahasının kapatılması” ve “Türk devletine yaptırım uygulanması” şeklinde sıraladı. Eylemde Türk devletini kınayan ve Rojava'yı destekleyen sloganlar atıldı.