Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Gävle'de Rojava şehidi Şêrko Reşo anıldı

3 Kasım günü işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin Til Hemis'te gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Şêrko Reşo İsveç'in Gävle kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmayı Kürt siyasetçi Arjin Rojava yaptı.

Reşo'la olan anılarını katılımcılarla paylaşan Rojava, Reşo'nun alçak gönüllü ve fedakarlığıyla birlikte çalıştığı yoldaşları üzerinde çok olumlu etki yarattığını söyledi.

Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Wecdin Batte de şehidi tanıdığını bugün kendisinin anmasına katılmasının kendisi için çok ağır bir olay olduğunu belirtti. Batte "Kürtler şehitlerle kazanıyor, kazanmanın tek yolu da şehitlerin anısına sahip çıkmaktır" dedi.

Kürt siyasetci Batte de, "Bugün Rojava'da sonucu  şimdi andığımız kahramanın ve onun yoldaşlarının tavrı belirliyor. Boş boş konuşan çevrelerin konuşmalarını dikkate almayın. Şehitler bize Kürt ulusal birliğinin nasıl olacağını da gösterdiler; bu da Kürtlerin bütün örgütlerinin belli prensipler üzerinde birlikte hareket etmeleridir" dedi.

Şehidin hayatını anlatan sinevizyonun gösterilmesinden sonra son konuşmayı şehidin ailesi adına Omer Reşo yaptı. Reşo "Şerko'nun kendisi için en ufak bir düşüncesi yoktu; her zaman halkı için çalıştı ve canını da bu yolda verdi. O bizim değil Kürt halkının şehididir. Kürt halkının başı sağ olsun" dedi.