Gazeteci Demirci için kampanya

Türkiye’de 3 aydır tutuklu olan ETHA muhabiri Adil Demirci için Almanya’daki arkadaşları kampanya başlattı.

İstanbul’da, 17 Nisan 2017 tarihinde tutuklanan Almanya vatandaşı Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Adil Demirci, 3 aydır Silivri Cezaevinde tutuklu. Sosyolog ve gazeteci Demirci, 2015 yılında bir cenaze törenlerine katıldığı gerekçisiyle "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

HER ÇARŞAMBA TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN EYLEM YAPIYORLAR

Kurulduğu günden bu yana birçok baskı ve yasaklamalarla karşı karşıya kalan ETHA'da birçok editör ve muhabiri tutuklu bulunuyor. Bu baskıları protesto etmek ve Adil Demirci ile dayanışma amacıyla Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Demirci’nin arkadaşları kendisi için bir kampanya başlattı.

Grup, kampanya çerçevesinde her hafta Çarşamba günü Köln’ün tarihi Dom Katedrali’nin önünde eylem düzenliyor, imza kampanyası yapıp ve kartpostal gönderiyor. Grubun amacı Adil Demirci ve tutuklu bulunan gazetecilere dikkat çekmek. Eyleme katılan baba Eyüp Karatekin, Adil ve tutuklu gazeteciler özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

‘ADİL DEMİRCİ’NİN TEK SUÇU HABER YAZMAK’

Gazeteci Demirci’nin babası Eyüp Karatekin, Adil’in şimdiye kadar bir çok defa Türkiye’ye gidip geldiğini ancak en son hasta annesine refakat ettiği sırada tutuklandığını ve bunun altında ise rehin alma politikası olduğunu söyledi. Erdoğan’ın Türkiye’yi cehenneme çevirdiğini belirten baba Karatekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "5 yıl önce katıldığı cenaze törenini gerekçe gösteriyorlar. Ama şimdiye kadar birçok defa gidip geldi, bir şey olmadı. Bu tutuklama rehin tutma ve özgür basının susturmaya yöneliktir.

Adil’in suçu, haber yazmak, gerçeklerin peşinde koşmaktır. Adil gazeteci ve Kürt olduğu için Türk devleti rahatsız oluyor. Erdoğan, nasıl Cizre, Sur, Nusaybin ve Efrîn’de insanları katlettiyse benzer şekilde de gazeteci ve yazarlardan da intikam almak istiyor. Diğer tarafta ise Alman devletiyle bir pazarlık konusu yapmaya çalışıyorlar." Baba Karatekin 3 aydır eylem yaptıklarını hatırlatarak, Adil Demirci ve 200 gazetecinin özgürlüğü için bundan sonra da seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.