Gençlerden mesaj: Direnişimiz sürecek

Almanya’nın Mannheim kentinden Fransa’nın Strasbourg kentine yürüyüş düzenleyen Kürdistanlılara polisin saldırısına tepki gösteren gençler, “Direnişimiz sürecek” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkına yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komployu protesto etmek amacıyla Almanya’nın Mannheim kentinden Fransa’nın Strasbourg kentine yürüyen gençlere bugün öğle saatlerinde Alman polisi saldırdı.

Kaba bir şiddet kullanan polis, çok sayıda genci darp ederek gözaltına aldı.. Epilepsi hastası bir gencin defalarca kafasına vurarak darp eden polis, Alimahsum isimli genci de yaraladı.

Polisin bu saldırısına tepki gösteren bir yürüyüşçü, “Faşistler her zaman her yerde kendini belli eder. Faşizm, Kürtlere karşı olduğunu gösterdi. Faşist bir devletin bizi yıldırmayacağını söylüyoruz” dedi.

ÇAKALLIK: HALKIMIZ YÜRÜYÜŞE SAHİP ÇIKMALI

FCK Eşbaşkanı Filiz Çakallık ise, şunları söyledi: “Yürüyüşün durdurulduğu yerdeyiz, arkadaşları polisler çembere aldı. 10 dakikada bir şiddetli bir şekilde çembere alarak, döverek çıkarıyorlar. Bir arkadaş ağır yaralı. Bir parça beyninde olduğu halde, kafasına vurmayın diye uyarılara rağmen, şiddet uyguladılar. 3-5 darp olayı var.

Diğer arkadaşları arabalarla Karlsruhe derneğine yönlendirmeye çalışıyoruz. 40 dolayında kişi hala çemberde. Polis çok agresif davranıyorlar, arkadaşlar kendilerini savunmadığı halde darp ediyorlar.

Çevredeki Kürdistanlıları, buraya davet etti. Bu konuda uzun yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. Polis, çok provokatif davranıyor.”