Gençlerin yürüyüşü sabah saatlerinde yeniden başlayacak

Mannheim, Strasbourg Uzun Yürüyüş Tertip Komitesi Üyesi Andok Baz, Alman polisinin dün saldırdığı gençlik uzun yürüyüşünün sabah saatlerinden itibaren süreceğini açıkladı.

Almanya’nın Mannheim kentinden Fransa’nın Strasbourg kentine yürüyen gençlere dün öğleden sonra Alman polisi saldırmış ve gençleri darp ederek, gözaltına alıp, kimlik kontrolünden geçirmişti.

Bu saldırılara tepki gösteren Yürüyüş Tertip Komitesi üyesi Andok Baz, bir arkadaşlarının Alman polisi tarafından başında mermi olduğu ve epilepsi hastası olduğu biçimindeki bütün uyarılara rağmen gözaltına aldıktan 15 dakika sonra bilinçli bir şekilde kafasını hedefleyerek öldürme amaçlı vurduğuna dikkat çekti.

Alman polisinin bu uygulamalarının 1945 ve 1970’lerde uyguladığını da vurgulayan Baz, saldırılara karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların demokratik haklarını kullanarak, protesto çağrısında bulundu.

Baz, yürüyüşün de bugün sabah saatlerinden itibaren planlandığı gibi süreceğini belirtti. Karlsruhe ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılara yürüyüşe kitlesel katılım çağrısı yaptı.