Gezmiş, Aslan ve İnan, Hamburg ve Stuttgart’ta anıldı

Almanya’nın Hamburg ve Stuttgart kentinde, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Türkiye devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan anıldı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 49’uncu yıldönümünde Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı.

Altona semtindeki Kemal Altun-Platza’da yapılan anma saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu arından gazeteci-yazar İrfan Cüre bir konuşma yaptı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının sosyalizm için verdiği mücadelenin bugün de gerillalar tarafından devam ettirildiğini belirtti.

Gezmiş’in idama giderken halkların kardeşliğini savunduğunu da dile getiren Cüre, “Onları ilahlaştırmak yerine uğruna kavga verdikleri mücadelenin sürdürücüsü olalım” diye konuştu.

Anmada Hamburg Sol Parti Milletvekili Metin Kaya da konuşmasında o günlere ilişkin duygularını anlattı.

78 kuşağı devrimcilerinden Hüseyin Ertuğrul da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısına şiirler okudu. Anma “Gün doğdu hep uyandık" marşını söylemesiyle sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de HBDH güçleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

Rotebühl Platz’daki anma saygı duruşu ile başladı  Almanca, Türkçe Deniz Gezmiş, Yusuf  Arslan ve Hüseyin İnan’ın mücadele kararlılığı, davaya bağlılığı, cüreti ve bu uğurda bedel ödeme kararlığına vurgu yapıldı.

"Onların açtığı yol şimdi birleşerek devam ediyor” denilen anmada “Yaşasın Birleşik Devrimimiz, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.