Giessen'de 'Rojava' gecesi

Almanya’nın Giessen kentinde Rojava ile Dayanışma Gecesi düzenlendi.

 

Etkinlikte konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, "Tecride karşı mücadeleyi büyütmeli, ulusal birliği sağlamalıyız" dedi.
Giessen Demokratik Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen Rojava ile Dayanışma Gecesi, Giessen ve çevresinde yaşayan 500’den fazla Kürdistanlı ve dostlarının katılımıyla Hessenhalle’de gerçekleşti. Alman dostların ilgisinin yoğun olduğu gece, saygı duruşu ardından Hazırlık Komitesi’nin açılış konuşması ile başladı. Etkinlik, Şilili müzik grubu Contraviento’nun sahne alması ile devam etti. Grup, Şili’de devam ‘Las tesis’ eylemlerine de dikkat çekti. Ardından sırasıyla Hozan Dîndar ve Koma Delal Amed sevilen stranları seslendirdi.

'TECRİDE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ'

Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride değinerek, “Buna karşılık mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor. İşgalci devlet Önder Apo’nun felsefesinden korkuyor” dedi. Yüksel Koç, konuşmasının devamında şöyle dedi: "Önder Apo’dan önce kendini inkâr eden ve köle bir Kürt vardı. Önder Apo, özgürlük felsefesi ile Özgür Kürt’ü yaratmıştır ve Kürtler bugün özgürlüğe yürüyor. Bu felsefe sadece Ortadoğu’da değil, tüm dünyada umut olmuştur. İşgalci Türk devleti Kürtlerin birliğini bozmak ve kazanımlarını yok etmek için Rojava’ya saldırıyor., katliamlar gerçekleştiriyor.

'ULUSAL BİRLİKLE KAZANABİLİRİZ'

Kürt halkı 9 Ekim’den bu yana birliğini sağlamış ve tüm partilere ulusal birlik çağrısı yapıyor. Dünya halkları da ilk kez 9 Ekim’den bu yana Kürt halkının mücadelesini sahiplendi. Küresel bir demokrasi örneği oluşturdu. Büyük tehlikeye karşı büyük kazanabilir, 21. Yüzyılı Kürtlerin yüzyılı yapabiliriz. Bunun için de ulusal birlik şarttır. Kim ki ulusal birlik için sorumluluk almazsa düşmanın soykırım ve işgal politikalarına hizmet eder. Lozan’da yaptığımız yürüyüşe tüm Kürt partileri katılırken KDP katılmadı. Buradan da tüm partilere tekrar çağrı yapıyorum; 21. Yüzyılı Kürdistan yüzyılı yapmak için ulusal birlik ve direniş için misyon üstlenmelidir."
Koç’un ardından Koma Dimlî Amed stranlarını seslendirdi.
Gecenin konuşmacıları olan Rojava ile Dayanışma Komitesi ise, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını kınayarak, “Rojava Devrimi artık bizim devrimimizdir” dedi.
Sonrasında Koma Hezex, Elî Gawan, Hozan Zekî stranlarını seslendirirken, sinevizyon gösterimi yapıldı. Folklor grubu da gowend gösterisi yaptı.

POLİS PROVOKASYONU

Her yıl bu tür geceler düzenlenmesine rağmen ilk kez Giessen Polisi dayanışma gecesi öncesi salona girerek, ‘yasak olduğu’ iddiasıyla, asılı bulunan Öcalan posterlerine müdahalede bulundu.