Göteborg'de İran rejimi protesto edildi

Kürt halkına yönelik baskı ve saldırılarını yoğunlaştıran İran rejimi İsveç'in Göteborg ilinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

PJAK'ın çağrısı üzerine Kürt örgütlerinin düzenlediği eylemde yapılan konuşmalarda, İran rejiminin 3 Kürt tutsağı idam etmesi ve Güney Kürdistan'da gerçekleştirdiği bombalamalar kınandı. Olayları izlemekle yetinen ve protesto etmeyen Batılı ülkelere suskunluğu bozmaları ve İran rejimine tutum almaları çağrıları yapıldı.

PJAK adına bir konuşma yapan Lehun Lehuni, Kürtlere yönelik saldırıların Tahran'da yapılan zirveden hemen sonra yoğunlaşmasının tesadüf olmadığına dikkat çektikten sonra “İran rejimi asılsız suçlamalarla tutsakları idam ederek ve toplu katliamlar gerçekleştirerek tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor” dedi.

İran rejiminin amacının Kürt halkının özgürlük taleplerini bastırmak olduğunu söyleyen Lehuni, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına molla rejimine karşı direnen Doğu Kürdistan halkıyla dayanışmayı yükseltmeleri çağrısında bulundu.

İl merkezindeki meydanda düzenlenen eylemde, İran rejimini kınayan pankartlar taşındı ve aynı içerikte sloganlar atıldı.