HDK-A: Annelerin çığlığını her yerde duyuracağız!

HDK-A, AKP'nin hedefindeki Cumartesi Anneleri'nin eylemlerinin 701. haftasında herkesi sokaklara çıkmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A), AKP rejiminin saldırısına uğrayan Cumartesi Anneleri ile dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan HDK-A, tüm iktidarlar gibi AKP'nin de Cumartesi Anneleri'nin taleplerini yerine getirmediği gibi, onlara saldırdığına dikkat çekti.

'KATİLLERDEN HESAP SORULANA KADAR...'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Meydanı adalet arayışımızın 23 yıllık simgesidir. Analarımızın bitmeyen özlem ve bekleyişinin 23 yıllık adıdır. Galatasaray Meydanı analarımızın katillerden hesap sorduğu yerdir. Kayıp yakınlarının acılarını paylaştıkları, umutlarını büyüttükleri, çığlıklarını birleştirdikleri bir alandır. Kayıpların akıbetleri açıklanıncaya, katiller sanık sandalyesine oturtuluncaya kadar kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları Cumartesi Meydanını terk etmeyeceklerini her saldırı sonrası dile getirdiler, getiriyorlar. 23 yıl boyunca Cumartesi Meydanı’ndan yükselen adalet çığlığı, adalet yerini buluncaya kadar sürecek. 

'1 EYLÜL'DE EYLEMİ BÜYÜTELİM'

Aynı umutla, aynı sabır ve inatla, aynı iradeyle 701. haftasında da saat 12.00’de eylemlerini sürdüreceklerini açıklayan Cumartesi Annelerinin/İnsanlarının yanında olmak boyunumuzun borcudur. HDK-A olarak Avrupa’da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlıları, yaşadığımız ülke halklarını 1 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’de oturma eylemleri örgütlemeye, devlet terörüne karşı analarımızın adalet çığlığını sahiplenmeye ve büyütmeye çağırıyoruz!"