HDK-A: Cumartesi Annelerinin yanındayız!

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa, Cumartesi Anneleri'ne yönelik polis terörünü kınadı ve 'Cumartesi Annelerinin yanındayız' mesajını verdi.

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) 25 Ağustos günü İstanbul'da Cumartesi Anneleri'ne yönelik devlet saldırısını yazılı bir açıklama ile kınadı.

HDK-A açıklamasında şu mesaj verildi: ''700 haftadır her Cumartesi bir araya gelerek gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve adalet talebini yükseltmek için bir araya gelen Cumartesi Annelerimiz polis tarafından saldırıya uğradı. Galatasaray Meydanı polis tarafından kuşatılmış ve polis terörü bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından organize edilmiştir. Eyleme saatler kala yasak kararının açıklanması, Cumartesi Analarımızın faşist uygulamalara karşı eyleminin meşruluğundan güç alan direngen tutumuyla karşılanmıştır. Saatlerce süren polis ablukasına, terörüne ve işkenceli gözaltılara karşı, tam bir mevzi savaşı yürüten Cumartesi Anaları ve insanları bu saldırılara rağmen eylemlerini gerçekleştirdiler.

Kaybetme politikası dünyanın her yerinde aynı amaçla sürdürülmektedir.  Şili'den Arjantin'e, Türkiye ve Kürdistan'a faşist cunta dönemlerinde devreye sokulan bu katletme politikasına karşı adalet talebi ile hesap soranlar oldu. İşte Cumartesi Anneleri 23 yıldır bu mücadelenin önemli bir mevzisinin sahibidir. AKP-Erdoğan diktatörlüğü bu mevziye saldırarak, gözaltında kaybetme poitikasını yeniden devreye mi sokmak istiyor?

Avrupa'nın bir çok ülkesinde 700. Hafta ile dayanışmak amacı ile eylemler gerçekleşmiştir. Bu mücadelenin uluslarası kamuoyu tarafından desteklenmesi bundan sonrada sürecektir. AKP-Erdoğan iktidarının Cumartesi eylemine saldırısını tüm öfkemizle lanetliyoruz. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istiyoruz.''