HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesi, işgal saldırıları Avrupa’da protesto edildi-YENİLENDİ

HDP İzmir İl Binası’nda HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları birçok kentte düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya’nın Hamburg, Frankfurt, Hildesheim, Bremen, Fransa’nın Rennes ve Avusturya’nın Innsbruck ile Graz kentinde düzenlenen eylemlerle Deniz Poyraz’ın katledilmesi, işgal saldırıları protesto edildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto etmek ve İzmir HDP İl Binası’nda HDP’li Deniz Poyraz’ı anmak için bir yürüyüş düzenlendi.

Hamburg Demokratik Güç Birliği bileşenlerinin organize ettiği yürüyüş HBF önünden başladı.

Devrim şehitleri anısına yapılan yürüyüşte sık sık, “Biji berxwedana gerila”, “Biji berxwedana HPG”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüşte Demokratik Güç Birliği adına sanatçı Leman Sthen ile kadın hakları savunucusu Anja Flach birer konuşma yaptı.

Yürüyüş Damtor Tren Garı’nda yapılan mitingle sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesi bir eylemle protesto edildi.

Römer Paulsplatz’da yapılan eylemde yapılan konuşmalarda Deniz Poyraz’ın katledilmesi kınandı.

Ozan Emekçi de eylemde bir konuşma yaptı. Ozan Emekçi, faşizme karşı direnmenin tek yolunun demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesinden geçtiğini söyledi.

“Katil Erdoğan”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Omuz omuza faşizme karşı direnelim”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı eyleme, Frankfurt, Giessen, Mannheim ve Mainz’dan Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Deniz Poyraz’ın katledilmesi bir yürüyüş ile protesto edildi. Hildesheim DKTM’nin organize ettiği yürüyüş Ottoplatz’da Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Halk daha sonra ise kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Pankartların taşındığı eylemde müzik dinletisi de yapıldı. Almanca bildirilerin okunduğu eylemde HDP bayrakları ve Deniz Poyraz’ın fotoğrafları taşındı.

“Eslebe HDP", "Şehîd namirin", "Bijî berxwedana HDP", Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîlla" ve "Diktatör, çocuk, kadın katili, terörist Erdoğan" sloganları atıldı.

Yürüyüşten sonra ise Hindenburgplatz’da bir miting düzenlendi.

Burada FED-DEM adına konuşan M. Latif Karakaş, Avrupa devletlerine Türk devletinin çeteler ve mafyalar tarafından yönetildiğini belirtti ve bu yardımların kesilmesi çağrısı yaptı.

Miting “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi ile Sêvê Kadın Meclisi’nin çağrısı ile eyalet parlamentosu önünde düzenlenen bir miting ile Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

YNK, Bremen Cemevi, NAV-YEK, KON-MED, Migratifa, Quurea Spro, PYD, Kolektovo Latina, MŞD (Meclisa Ezdiyê Derveyê Welat),HÊS eV Hevgirtina Ezidiyê Suri, Êzdî Köyleri Derneği üyelerinin katıldığı eylem Bremen Eyalet Parlamentosu önünde düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde İzmir’de katledilen HDP’li Deniz Poyraz’ın posterleri taşındı.

Bremen Eyaleti Hükümet ortağı Sol Parti Milletvekili Mazlum Koç da yaptığı konuşmada saldırıyı kınadı ve HDP ile dayanışma çağrısı yaptı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları ile HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesi kınandı.

“Hepimiz Deniziz” sloganlarının atıldığı yürüyüş Place du Colombier’de başladı.

“Kürdistan için politik çözüm", "Kürdistan'daki katliamlara karşı sessiz kalma", "Öcalan için özgürlük", “Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

Belediye meydanına kadar devam eden yürüyüşte yapılan konuşmalarda kadınlara karşı katliamlar, siyasi soykırım operasyonları e Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikasının bir parçası olduğu belirtildi.

INNSBRUCK

Avusturya’nın Innsbruck kentinde yaşayan Kürdistanlılar de Deniz Poyraz’ın katledilmesini bir mitingle protesto etti.

Tirol Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği miting saygı duruşu ile başladı.

Pankartların taşındığı mitingde bildiriler dağıtıldı.

Yapılan konuşmalarda Poyraz’ın katledilmesi kınandı.

Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına ise Berizan Zara bir konuşma yaptı.

Zara, HDP İzmir İl Binası’nda Deniz Poyraz’ın katledilmesinin Kürt iradesine bir saldırı olduğunu söyledi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesini bir eylemle protesto etti.

Pankartların taşındığı eylemde Almanca bildiri okundu. HDP bayrakları ve Deniz Poyraz’ın fotoğrafının taşındığı eylemde “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.