HDP Mardin İl Eşbaşkanı Sincar tutuklandı

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından gözaltına alınan siyasetçilerden 12'si 11 gün sonra serbest bırakılırken, HDP Mardin İl Eşbaşkanı Ali Sincar ise tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütünün 30 Ocak'ta gerçekleştirdiği belediye eşbaşkan adayları tanıtım programının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından 7 Şubat'ta yapılan baskınlarda il eşbaşkanları ve il yöneticilerinin de aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün emniyet işlemleri tamamlanan 13 kişi ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eşbaşkanı Eylem Amak, il yöneticileri Abidin Unay, Adil Başaran, Halil Yağan, Şehmuz Çalkan ve Hüseyin Alper, üyeleri Vedat Abukan, Ferhat Kalkan, Abdülbari Akalan, Musa Binbir ve Kahraman Samaras ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) üyesi Beritan Önen savcılık işlemlerinin ardından adlı kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. HDP Mardin İl Eşbaşkanı Ali Sincar'ın ise, "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile tutuklanması istendi.

Mahkemeye sevk edilen 12 kişi adli kontrol uygulaması konularak, serbest bırakıldı. Mahkeme Sincar'ın ise, tutuklanmasına karar verdi. Sincar'ın hem tertip komitesinde yer alması hem de il eşbaşkanı olması nedeniyle "kuvvetli suç şüphesi" olduğu iddiası ile tutuklandığı öğrenildi.