Heilbronn ve Montpellier'de işgale karşı protesto eylemleri

Almanya’nın Heilbronn kentinde Kürt ve Alman gençleri Türk devletinin Rojava’daki işgali ve katliamlarını anlatan bir sokak tiyatrosu sergilediler. Fransa'nın Montpellier kentinde ise aynı amaçla bir yürüyüş düzenlendi.

Heilbronn'daki tiyatro oyunu Kiliansplatz’da akşam saatlerinde sergilendi. Türk devletinin işgali ve katliamlarının anlatıldığı oyun, çevredekilerin yoğun ilgisini çekti. Bu eylem biçimi, bir grup Kürt ve Alman genci tarafından organize edildi.

Fransa’nın Montpellier kentinde de Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava işgalini protesto etmek için bir eylem düzenledi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş Peyrou Pitot Parkı’nda başladı ve Comedie Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca işgal saldırıları ve tehditlere ilişkin hazırlanan bildiriler dağıtıldı.

‪Kürt dostu Fransızların da katıldığı yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Rojava yalnız değildir”, “Her yer Rojava, her yer direniş”, sloganları atıldı.