Hessen'deki parlamentoya dosya

Kadın örgütleri, Türk devletinin savaş suçlarına karşı Hessen'deki Eyalet Parlamentosuna dosya sundu.

Kadın örgütleri, Türk devletinin Kürdistan'da uyguladığı kirli savaş suçları ve kimyasal saldırıları ile ilgili bir dosyayı Almanya Hessen Eyalet Parlamentosu'na teslim etti.
Türk devletinin Kürdistan'da Kürt gerillasına karşı kullandığı yasaklı kimyasal silahlara karşı Hessen Eyalet Parlamentosu'na bağlı Frankfurt'ta bulunan meclis ofisine bir dosya sunuldu.

Dosya 6 madde başlığı altında Kürtlere karşı işlenen savaş suçları başta olmak üzere birçok konuyu ele alıyor.

Kadınları Die Linke Hessen milletvekilleri Saadet Sönmez ve Ulrich Wilken karşıladı.

KİMYASAL SALDIRILARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Aralarında Hanau Belediyesi Meclis üyesi ve Hanau DTKM aktivisti Emine Pektaş, Hanau Nûjîn Kadın Meclisi, Frankfurt Amara Kadın Meclisi ve Offenbach Sara Kadın Meclisi'nin de bulunduğu kadın örgütleri temsilcileri, Türk devletinin vahşetine karşı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Gerilla alanlarına uzun süredir saldıran Türk devleti gerilla karşısında sonuç alamayınca kimyasal gaz kullanmaya başladı. Son 4 aydır Medya Savunma Alanları'na dönük yüzlerce kez kimyasal silah kullanıldı. Bu kimyasallar sonucunda onlarca gerilla yaşamını yitirdi. Orada bulunan tüm canlı varlıklar ve ağaçlar yok edildi" denildi.
Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde izolasyon arttıkça cezaevlerine dönük baskıların da arttığına dikkat çekildi.
AKP-MHP iktidarının cezaevindeki zulmüne de değinen kadınlar, Garibe Gezer'in ölümüne ve Aysel Tuğluk'un ağır hastalığına rağmen tahliye edilmemesine dikkat çekti.
Açıklamanın ardından Die Linke Milletvekili Saadet Sönmez, sorunu Eyalet Federal Parlamentosu'na taşıyacaklarını aktardı.