Hewlêr’de MİT ve KDP gözaltındakilere işkence yapıyor

Hewlêr’deki Hoqqabaz isimli restoranda, Türkiye’nin Hewlêr Başkonsolosluğu’nda görevli olan Osman Köse ve iki kişinin öldürülmesi ile ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınanlara KDP ve MİT ortaklaşa işkence yaptığı öğrenildi.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde 17 Temmuz günü Empire City’de bulunan Hoqqabaz isimli restoranda düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Hewlêr Başkonsolosluğu’nda görevli Ösman Köse ile iki kişi öldürülmüştü.

Bu olayın failleri oldukları iddiasıyla Kuzey Kürdistanlı Mazlum Dağ, Muhammed Beşiksiz ile bir kişi daha gözaltına alınmıştı. Dağ ve Beşiksiz ile üçüncü kişiye daha önceden hazırlanmış bir ifade imzalattırmak için işkence yapıldığı öğrenildi.

KÖSE HEWLÊR BAŞKONSOLOSLUĞU GÖREVLİSİ OLARAK GÖSTERİLİYOR!

Köse’nin daha önce MİT’in İran Masası sorumlusu olduğu, daha sonra ise Güney Kürdistan Masası’na getirildiği de edinilen bilgiler arasında. 17 Temmuz günü Köse ve beraberindeki iki kişinin öldürülmesinden sorumlu olduğu öne sürülen Mazlum Dağ ile Muhammed Beşiksiz’e MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın yardımcısının da aralarında olduğu 18 kişilik MİT heyetinin, Parastin ile işkence yaptığı öğrenildi.

ORTAK İŞKENCE

İsminin gizli tutulmasını isteyen bir Asayiş üyesi, Köse’nin normal bir görevli olarak gösterilmeye çalışıldığını, ancak MİT’in Güney Kürdistan Masası sorumlusu olduğu bilgisini verdi.

Dağ, Beşiksiz ve beraber gözaltına alındıkları bir kişinin yoğun bir şekilde işkenceye maruz kaldığı bilgisini de paylaşan Asayiş üyesi, MİT ve Parastin tarafından ortak bir şekilde sorgulandıklarını söyledi.

İFADE TUTANAĞININ İMZALATILMASINDAN SONRA TÜRKİYE’YE İADE EDİLEBİLECEKLER

Önceden hazırlanmış bir ifade tutanağını işkence ile imzalatmaya çalıştıklarını da belirten kaynak, Dağ ve beraberindekilerin yöneltilen suçlamaları şu ana kadar kabul etmediğini de belirtti.

17 TEMMUZ GÜNÜNDE DAĞ’A AİT HİÇBİR GÖRÜNTÜ YOK

Olayın olduğu Huqqabaz Lokantası’nda ve çevresinde çok sayıda kamera olmasına rağmen şu ana kadar Dağ ve Beşiksiz’in hiçbir görüntünün olmaması dikkat çekici bir nokta. Şimdiye kadar Dağ’ın muğlak ve nerede çekildiği belli olmayan bir fotoğraf ve görüntüsü servis edildi.

HEWLÊR SOKAKLARINDA TÜRK SUBAYLARI PEŞMERGE KIYAFETLERİYLE KİMLİK KONTROLÜ YAPIYOR

Olay soruşturması için Türkiye’den Hewlêr’e gelen aralarında Hakan Fidan’ın yardımcısının olduğu 18 kişilik MİT grubu ile birlikte çok sayıda Özel Harekat Timlerinin, Hewlêr’i adeta Türk üssüne çevirdiği belirtildi. Türk subaylarının Hewlêr’in birçok mahalle ve sokak başlarında Peşmerge ve Hewlêr Asayiş kıyafetlerini giyerek kimlik ve araç kontrolleri yapıyor.